Александър Лазаров се намираше във великолепна серия, след като наскоро

...
Александър Лазаров се намираше във великолепна серия, след като наскоро
Коментари Харесай

953-ият прекъсна успешната поредица на Лазаров и го лиши от втора поредна титла

Александър Лазаров се намираше във превъзходна серия, откакто неотдавна завоюва купата в София, а през днешния ден имаше опция да добави втори следващ трофей на сингъл в сбирката си, единствено че не можа да се оправи със съпротивата на руснака Сава Полюхин във финала на шампионата в Тбилили от категория M 25.

Световният номер 953 обаче сподели игра, която може да го води доста по-напред в ранглистата и справедливо се поздрави с първата си купа при експертите, надигравайки нашия съотечественик с 6:2 6:4. Все отново Лазаров си заслужи 16 точки за подреждането на ATP, които ще го приближат оптимално до дебютно влизане в топ 350 и по този начин ще има опция да взе участие в пресявките на съвсем всички съревнования от сериите " Чаланджър ".

Алекс стартира срещата с бърз сервис гейм в своя изгода, само че след това пропиля цели три точки за пробив и това му се отрази отрицателно, тъй като руснакът отмъкна подаването на нашия съотечественик и след това отрази още няколко брейкбола, с цел да се снабди с задатък от 3:1 гейма. Българинът очевидно беше отчаян от пропуснатите шансове, защото избързваше излишно в опитите си да нанесе завършващ удар и скоро откриващата част отиде в актива на Полюхин.

Непоставеният играч продължи да господства на корта и във втория сет, където се снабди с ранен пробив преднина, единствено че нашият съотечественик надалеч не се беше предал и изравни за 4:4. Последва маратонски гейм, в който дългите разигравания изобилстваха и софиянецът опитваше всевъзможни разновидности да надиграе съперника си, но руснакът беше извънредно постоянен и не се колебаеше да употребява мощния си форхенд по правата, което му разреши да си върне преднината в резултата и скоро да победи с шампионската купа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР