Александър Лазаров се класира за полуфиналите на на турнира за

...
Александър Лазаров се класира за полуфиналите на на турнира за
Коментари Харесай

Лазаров победи Донски и се класира на полуфинал в Санта Марина

Александър Лазаров се класира за полуфиналите на на шампионата за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите следващи шампионата за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди $ и носещи точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под №1 Алекнадър Лазаров завоюва българското дерби против Александър Донски с 6:7(2), 6:3, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 30 минути.

Донски пропиля ранен пробив задатък, а по-късно осъществя поврат в първия сет след закъснение от 3:5 гейма, като избави и сетбол при 4:5 и сервис на противника. В следствие Лазаров направи основна серия от пет следващи гейма от 3:3 във втората част, с която изравни резултата и поведе с 2:0 в третата, след което резервира задатъка си до края. Така той проработи 4 точки за международната класация и 753 $, а на следващия ден ще играе в спор за място на финала против третия в схемата Макс Касниковски (Полша).

18-годишният Янаки Милев, който взе участие с " уайлд кард ", отстъпи на четвъртфиналите със 7:5, 3:6, 3:6 от Мартин Павелски от Полша за 2 часа и 31 минути игра. Милев проби за 3:2 в решаващия трети сет, само че Павелски, който приключи с 12 аса, осъществя поврат със серия от четири следващи гейма. Това беше първи четвъртфинал за Янаки в съревнование от сериите " Фючърс ".

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР