Александър Лазаров остана на крачка от дебютна титла през сезон

...
Александър Лазаров остана на крачка от дебютна титла през сезон
Коментари Харесай

Няма да има титла: Лазаров и Фонио отстъпиха на финала при каретата в Ровин

Александър Лазаров остана на крачка от дебютна купа през сезон 2022, откакто той и неговият сътрудник Джовани Фонио отстъпиха във финалния мач при каретата на Фючърс шампионата в Ровин, Хърватска. Двамата направиха всичко по силите си, но в последна сметка бяха надиграни от Давид Пичлър и Далибор Сврчина при резултат 4:6 6:2 10:7.

Италиано-българският тандем доближи до финалния мач без нито един изгубен сет, а по пътя си надиграха някои опитни двойки, включително и поставените под номер 2 Цезар Крету и Олександър Овчаренко. Днешната среща беше равностойна в по-голяма част от времето, само че Пичлър и Сврчина бяха по-стабилни в основните моменти, което им донесе и заслужения успех.

Лазаров и Фонио затвърдиха положителните усещания и започнаха дуела на високи обороти. В шестия гейм българо-италианският тандем съумя да натисне съперниците на ретур и осъществя пробив, който въпреки последвалите проблеми, се оказа изцяло задоволителен, с цел да открият Алекс и ннеговит сътрудник общия резултат в своя изгода.

Пичлър и Сврчина си осигуриха леко преимущество и поведоха рано с пробив след почивката, преди още веднъж да завлечен подаването на съперниците и да си обезпечат стабилен задатък в резултата от 3:0. Оттам насетне двете двойки нямаха проблеми в сервис геймовете си, само че Лазаров и Фонио не съумяха да заличат пасива си и не след дълго паритетът в сетовете още веднъж бе налице.

Окрилени от триумфа си във втората част, Пичлър и Сврчина стартираха решително последвалия сет и скоро след началото му към този момент имаха преднина от 4:0. Двамата останаха съсредоточени и безпроблемно задържаха водачеството си, което накара Лазаров и Фонио да се усещат безпомощни на корта и в последна сметка триумфът отиде в интерес на противниците им.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР