Александър Лазаров и Мартин Димитров се класираха за осминафиналите на

...
Александър Лазаров и Мартин Димитров се класираха за осминафиналите на
Коментари Харесай

Лазаров и Димитров минаха първия кръг на международния турнир „Санта Марина Къп“

Александър Лазаров и Мартин Димитров се класираха за осминафиналите на интернационалния шампионат по тенис за мъже „ Санта Марина Къп “ с награден фонд 15 000 $, който се организира на кортовете на Тенис център „ Санта Марина “ в Созопол.

Други трима български тенисисти отпаднаха през днешния ден, а петима ще изиграят на следващия ден срещите си от първия кръг на единствения шампионат за мъже в България за тази година от календара на Международната федерация по тенис (ITF).

Александър Лазаров победи бързо Златан Палазов с 6:1 6:1 в първата за деня среща на първи корт в Санта Марина, откакто сподели доста безапелационна игра и завоюва 89% от точките при собствен сервис.

Мартин Димитров пък измъкна трагичен триумф с 6:4 6:7(6) 7:6(7) след 3 часа и 57 минути игра против 17-годишния румънец Матей Адриан Георгеску.
Следващ противник на Димитров ще бъде поставеният под №4 в схемата Александър Игошин (Русия).

За осминафиналите се класира и състезаващият се за Германия Милен Янакиев, който в профил с лекост Козмин Онтика (Румъния) с 6:1 6:2.

В първия кръг пък с изключение на Златан Палазов отпаднаха и Христо Валеов, изгубил от Петру-Александру Лунчану (Румъния) с 1:6 1:6, и Иван Пенев след 4:6 2:6 против №8 в схемата Щефан Зайферт (Германия).

Другите петима българи в главната скица стартират присъединяване си на следващия ден – Александър Донски, Пламен Милушев, Габриел Донев, Йоан Георгиев и Венци Иванов.

Две напълно български двойки и три с присъединяване на наши тенисисти се класираха за четвъртфиналите на двойки на „ Санта Марина Къп “.

Габриел Донев и Пламен Милушев отстраниха Франческо Ферари (Италия) и Даниил Заричанский (Украйна) с 6:3 7:5, а Мартин Димитров и Златан Палазов се постановиха над №3 в схемата Александър Игошин и Ян Сабанин (и двамата от Русия) с 6:3 6:4. Напред не престават и Александър Донски дружно с Васил Кирков (САЩ), Мартин Атанасов с Теодор-Дачиан Крачун (Румъния) и Христо Валеов с Матей Адриан Георгеску (Румъния).

Турнирът за мъже „ Санта Марина Къп “ е следващото интернационално съревнование от богатия календар на Тенис център „ Санта Марина “. По-късно тази година тук ще се проведат още две съревнования от календара на ITF – за юноши и девойки до 18 години и за дами с награден фонд също 15 000 $.
Комплексът е хазаин и на редица държавни шампионати от календара на Българската федерация по тенис (БФТ), детски, любителски и други надпревари.

Освен домакини, уредниците от FPI HOTELS & RESORTS и Тенис Център „ Санта Марина “ за трета поредна година провеждат атрактивен мъжки шампионат, който през 2018 ще се организира на 24-26 май.

Голямата премия е пътешестване до Лондон за „ Уимбълдън “ с обезпечени самолетни билети, 3 нощувки и билети за 2 дни на шампионата.

Турнирите от календара се осъществят в партньорство с БФТ, Община Созопол, Weekend Tour и Национална тенис лига.

Тенис център „ Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична панорама към морето.

В последните три години в тенис курорта са извършени над 30 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР