Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха на четвъртфиналите на двойки

...
Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха на четвъртфиналите на двойки
Коментари Харесай

Лазаров и Донски загубиха на двойки от шампион на “Ролан Гарос”

Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха на четвъртфиналите на двойки на шампионата по тенис от сериите АТР 250 в София с награден фонд 524 340 евро.

Националните първенци при дуетите Лазаров и Донски, които участваха с " уайлд кард ", изгубиха от поставените под номер 3 индийци Рохан Бопана и Дивидж Шаран с 3:6, 1:6 за 50 минути.

Бопана и Шаран, които завоюваха купата през януари този сезон на родна земя в Пуне, пробиха подаването на Лазаров за 3:1 и по-късно нямаха проблеми да задържат преднината си до края на първия сет.

Опитните азиатци стартираха с брейк при подаване на Донски във втория сет, а по-късно още веднъж пробиха при негов сервис за 4:1, което дефинитивно предреши мача.

Двамата българи въпреки всичко заработиха по 45 точки за международната класация на двойки и по 2355 евро.

За място на финала индийците пък ще се изправят на следващия ден против Чън-Пън Сие (Тайван) и Хориа Текъу (Румъния).

38-годишният Бопана е някогашен номер 3 в света на двойки, като има 18 трофеи в шампионатите на АТР. 32-годишният Шаран пък е с 4 трофея при дуетите.

Бопана има и край в Големия шлем през 2010 година на Откритото състезание на Съединени американски щати дружно с Айсам Куреши (Пакистан), а през 2017 година печели конкуренцията на смесени двойки на " Ролан Гарос " с Габриела Дабровски (Канада).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР