Александър Колчаков, Директор Продажби в Доверие-Брико АД, разказва какво е

...
Александър Колчаков, Директор Продажби в Доверие-Брико АД, разказва какво е
Коментари Харесай

Александър Колчаков: За да успееш в България, трябва да проявяваш постоянство и да бъдеш оптимист

Александър Колчаков, Директор Продажби в " Доверие-Брико " АД, споделя какво е належащо за кариера в България. Компанията му е част от самодейността " Твоите 25 аргументи да избереш България ".

Какво e Вашето обучение и по какъв начин Ви оказа помощ за кариерата?

Образованието ми е филантропично и на пръв взор не е обвързвано с непосредствените задания на бизнеса и ръководството на комерсиалните резултати. Завършил съм история, което ми дава друг светоглед, оказва помощ ми в търсенето и ръководството на аргументите, предопределящи обещано събитие, образува умеенето ми за разбор.

Но приемането на тапия не е краят на образованието за един човек. Аз в никакъв случай не съм прекъсвал да изучавам. Специализирана литература, курсове и семинари, положителни практики, споделени при общуването с сътрудници - опциите са безкрайни.

Как стигнахте до една от най-високите позиции в компанията и кое персонално качество смятате, че най-вече Ви оказа помощ за това?

Преминал съм през разнообразни позиции в Mr.Bricolage - от продавач-консултант до шеф на цялата верига магазини. На всяка една от тези позиции съм работил с хъс, интерес и на първо място - на драго сърце. Голямо преимущество за мен е, че полезностите на нашата компания подхождат на това, което е най-важно персонално за мен: грижа към клиентите и към колегите; отговорност за постъпките и поетите ангажименти; взаимност с всички, с които работим. Работата ми слага задания и цели, които изцяло съответстват със дилемите и задачите, които си слагам самичък - по този начин развиването в специалността се случва естествено.

Защо избрахте да работите в България?

Четири години съм живял и работил в Англия, тъй че имам опит и опция да направя съпоставяне. За мен България е мястото, където човек може да се осъществя напълно. Тук предизвикването да се развиваш и да правиш бизнес е по-голямо, в сравнение с в чужбина. Но пък си заобиколен от околните си, а вкъщи и стените оказват помощ.

Според Вас кои са най-важните качества, с цел да успее човек в България?

Да мечтаеш и да поемаш провокации. Да проявяваш неизменност и да бъдеш оптимист. А най-важното е да се забавляваш същински с това, което правиш.

Кое е най-важното качество, което търсите у младите/новите чиновници?

Нашата работа е толкоз забавна, че те предизвика всеки ден да правиш нещата по-добре. Тя не е за безразлични. Затова най-важните качества за мен са пристрастеността и желанието да направиш нещо значимо.

 Снимка 346637

Какво би трябвало да се промени в образованието?

Иска ми се образованието да бъде повече насочено към практиката, да е по-отворено към новите неща - към това, което се случва в " живия " живот. Целта му би трябвало да бъде да открива гениите, дарбите на младежите, а не да ги излива в шаблон. Още от най-ранните години децата би трябвало да се възпитават като свободни хора - да не се опасяват да излизат отвън рамките, да изричат мнението си, да се научат, че няма неверни въпроси.

Какъв вид чиновник предпочитате - приключил в България или приключил в чужбина?

Това няма значение. Важното е какъв е индивидът.

По-скоро оптимист или по-скоро черноглед сте за бъдещето на България?

Стопроцентов оптимист. Защото ние сме тези, от които зависи бъдещето.

Според Вас по какъв начин може да бъде решен казусът с намирането на фрагменти в България?

Това е ангажимент на работодателите. Хората би трябвало да виждат в наше лице благонадежден сътрудник, който им дава сигурност и опция за добра реализация.

Кое е умението/качеството, което най-често липсва на младите/новите чиновници?

Не бих желал да приказвам за изчезнали качества. Разбира се, ние се сблъскваме със същите компликации, които изпитва бизнесът у нас във връзка с подготовката на фрагментите. Но за мен е значимо, че в младежите, които идват при нас, виждаме предпочитание за работа, активност и възторг. Това ми дава съображение за оптимизъм

Колко значима би трябвало да бъде заплатата за начинаещия чиновник?

От една страна няма по какъв начин да не е значима. Човек би трябвало да се устоя и се нуждае от избрана сигурност. Но от позицията на личния ми опит мога са кажа, че за човек, който стартира трудовия си път, заплатата не би трябвало да е водещата. Важно е това, което правиш, да ти носи задоволство.

 Снимка 338603
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР