Александър Касперович - един от най-добрите, но и най-скандални руски

...
Александър Касперович - един от най-добрите, но и най-скандални руски
Коментари Харесай

Дафовска: Изцяло се доверяваме на човекът, който има знания и качества

Александър Касперович - един от най-хубавите, само че и най-скандални съветски треньори, ще поеме мъжкия тим на България по биатлон. Това удостовери за bTV президентът на родната федерация и златна медалистка от олимпийските игри в Нагано 1998 Екатерина Дафовска.
 Александър Касперович е новият ментор на радните биатлонисти

" Това, че в Руската федерация е имало някакви схеми, по които се е работило, у нас няма по какъв начин да се случи. Ние напълно се доверяваме на индивидът, който има познания и качества за подобен треньор на национално равнище ", безапелационна е Дафовска.

62-годишният Касперович стартира треньорската си кариера през 1985 година, като в началото води юношеския и женския отбор на Русия.

Големите му триумфи са свързани с мъжкия биатлон. Той приготвя Евгени Гараничев и Алексей Волков за олимпийските игри в Сочи през 2014 година Двамата печелят надлежно бронзов орден в самостоятелната дисциплинираност и злато в щафетата.



Касперович е назначен за старши треньор на мъжкия отбор на Русия през сезон 2014/2015. Неговите състезатели, сред които Антон Шипулин, Антон Бабиков и Александър Логинов, печелят 4 златни медала от международното състезание.

Именно с Логинов е обвързван и огромният скандал в кариерата му. По време на международното състезание в Италия при започване на 2020 година полиция обискира стаята на биатлониста и иззе персонални движимости. Тогава стана ясно, че Касперович няма треньорска акредитация за шампионата, само че все пак обитава дружно с тима. Специалистът дава отговор за подготовката на Логинов и през 2014 година, когато състезателят е махленски в приложимост на допинг.

" Треньорите не идват за бюджета и средствата, а с цел да се потвърдят като експерти. Не бих споделила, че има различия. Целта беше да обединим тима и да няма разделяне, тъй като по този метод можеше да продължаваме да изразходваме непотребни средства. Надявам се идната година това нещо да се построи. Този избор е утвърден от спортистите и треньорите ", съобщи Дафовска.
 Националите по биатлон ще стартират подготовка по-късно от плануваното (видео + галерия)

В последните години съществува разделяне сред двамата най-хубави български биатлонисти - европейския първенец от 2019 година Красимир Анев и сребърния медалист от международното състезание през същата година Владимир Илиев.

" Имаме тяхното утвърждение и се надявам да се включат и към този момент дружно до идващите олимпийски игри да работят за България, а не за личните си цели ", разяснява още президентът на федерацията.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР