Александър Каракачанов е един от основателите на Клуба за гласност

...
Александър Каракачанов е един от основателите на Клуба за гласност
Коментари Харесай

Александър Каракачанов: Истинската демокрация настъпи на 3 ноември, а не на 10-и

Александър Каракачанов е един от създателите на Клуба за публичност и преустрояване, който бе измежду първите дисидентски организации в Народна република България.

" 10 ноември не е началото на демокрацията. Демокрация поражда там, където има жители, които излизат и отстояват ползите си ", съобщи в " Тази неделя " Александър Каракачанов.
30 години от рухването на комунизма у нас: Грешки и триумфи на хората, взели участие в смяната След 33-годишно ръководство на 10 ноември 1989 година Тодор Живков е освободен от поста общоприет секретар на Българска комунистическа партия
По думите му същинската народна власт е настъпила на 3 ноември с всеобщото излизане на хората на улицата и с виковете на хората „ Демокрация!”. На 10 ноември Българска комунистическа партия просто е осъзнало, че в случай че не махне Тодор Живков, ще стане зле за тях.

" На 3 ноември на площада излязоха хиляди след десетките години тоталитаризъм в България ", добави Каракачанов.
Румен Радев: Преди 30 години България пое с възторг по нов път Това написа президентът в профила си във „ Facebook ” във връзка 10 ноември
По думите му дисидентските организации са посочили на хората, че не е ужасно да излязат на улицата.

На хората, които към момента считат, че по време на комунизма страната е била по-добре, Александър Каракачанов сподели, че те се заблуждават.

" Да, имаше обезпечен най-малко, само че той не позволяваше на страната да се развива стопански. Ние тъпчехме на едно място. В съпоставяне с другите страни вървяхме обратно ", сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР