Александър Илиев е 33-годишният шофьор, който предизвика тежката катастрофа с

...
Александър Илиев е 33-годишният шофьор, който предизвика тежката катастрофа с
Коментари Харесай

Шофьорът, предизвикал сблъсъка с 9 ранени и изгубил живота си, имал 20 акта за нарушения

Александър Илиев е 33-годишният водач, който провокира тежката злополука с девет ранени на пътя София-Самоков в региона на Панчарево нощес, при която самият той изгуби живота си, заяви Нова телевизия.

Сигналът за случая, който стана при разклона за село Бистрица, е подаден към 22 часа. По първична информация Илиев губи надзор върху колата си, която навлиза в насрещното и се удря челно в идващия автомобил. След това в двете коли се удря трети автомобил. 33-годишният лидер, предизвикал конфликта, умира на място. 29-годишната му спътница е в тежко положение с политравма в реанимацията на " Пирогов ". Ранени са още 8 души, седем от които младежи на възраст сред 14 и 18 години. Те са настанени в три огромни столични лечебни заведения - " Пирогов ", УМБАЛ " Света Анна " и ИСУЛ, като част от тях са освободени за домашно лекуване след прегледи.

По обяд след среща с представители на Института за пътна сигурност, основният прокурор Иван Гешев съобщи, че има информация, че починалият лидер е използвал огромно количество алкохол преди да седне зад кормилото.

" Единствената ми информация по случая е от преди да дойда. Сега, не мога да подсигурявам за цялостна меродавност, защото не съм наблюдаващ прокурор, само че има данни, че е използвал съществени количества алкохол ", уточни той. 

По неофициални данни Александър Илиев е рецидивист на пътя. Младият мъж има 20 акта и 3 фиша за разнообразни нарушавания на пътя, осъществени през годините. Два пъти е бил засичан да кара след приложимост на алкохол - през 2008 и 2012 година

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане и към момента не могат да кажат съответната причина за злополуката. Разследването продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР