Александър Главчев Използването на видеоконферентни решения продължава да набира популярност

...
Александър Главчев Използването на видеоконферентни решения продължава да набира популярност
Коментари Харесай

Logitech: Видеоконференциите продължават да набират скорост


Александър Главчев

Използването на видеоконферентни решения продължава да набира известност по целия свят, като този развой не заобикаля и българския пазар. Все повече компании у нас оборудват за задачата дребни зали, така наречен huddle rooms – наклонност, която се следи на запад към този момент две-три години. Това показа за Computerworld Мирослав Чавдаров, ръководещ бизнеса на компанията Logitech у нас, по време на събитие на което бяха показани нейните съществени артикули за видеоконференции.

 Мирослав Чавдаров

По думите му, редом с това сега със относително малко средства от лесни за свързване модули може да бъде построено решение, което да икономисва на компаниите разноски за работни пътувания. Logitech си партнира с компанията Zoom, която дава софтуера за образуване на пакетни решения за бизнеса.

Според Чавдаров едно от главните преимущества на Logitech е, че нейните артикули са създадени за оптимално лесна приложимост: “Не е нужна профилирана систематична поддръжка и действително системата може да бъде съединена за минути от човек с базов механически опит.”

Най-често родните компании поглеждат към видеоконфренциите в случай че разполагат с офиси из страната, защото те им дават опция да икономисват разноски и време за командировки. Също по този начин посредством тези решения могат да бъдат и инструмент за по-лесно разрастване мрежи от клонове из страната. “Защо би трябвало да заплащам за офис в някой град, където да стоят един-двама души, в случай че конферентните решения може да бъдат ситуирани даже в дома на служителя”, уточни още Чавдаров.

Logitech предлага артикули за видеоконференции, започващи от такива от вида “всичко в едно” на цена към 500 лева до огромни системи с спомагателни микрофонни модули за срещи с над 100 участници.

 Видеоконференциите не престават да набират скорост

По време на събитието бе демонстриран артикул, наименуван MeetUp, който в базовия си вид коства към 2200 лева и е очакван за стаи с до 8 души. Друго предложение на компанията се споделя Rally. Това е модулна система, която с базовия си вид е за към 10 индивида, а след прибавяне на до седем броя спомагателни микрофонни модули броят на участниците във видео срещите може да се усили няколко пъти. Цените ѝ стартират от към 5000 лева По средата се намира пък продуктът Group, който е очакван за до 16 участници и чиито базов вид коства към 2500 лева

Видеоконферентните решения на Logitech са оборудвани с умни камери с широкоъгълни обективи. Те са моторизирани, т.е. могат да се завъртат автоматизирано към говорещия, като горните модели оферират и до 10 и даже 15-кратно оптично приближение, тъй че системата да може се концентрира върху участник, намиращ се по-далеч от камерата.

През идните месеци Logitech възнамерява да обогати портфолиото си и с артикули за самостоятелни работни места, като да вземем за пример компактна 4К камера (Brio) за видео срещи от преносим компютър, както и безжични слушалки със система за заглушаване (Zone Wireless) на странични шумове.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР