Александър Габичев е арестуван край магистрала в Бурятия тази нощРуската

...
Александър Габичев е арестуван край магистрала в Бурятия тази нощРуската
Коментари Харесай

Путин магия не го лови

Александър Габичев е задържан край автомагистрала в Бурятия тази нощ

Руската полиция арестува шаман, тръгнал пеш от Сибир към Москва, с цел да прави екзорсизъм на президента Владимир Путин, който счита за " дявол ", заяви Агенция Франс Прес. Александър Габичев е задържан край автомагистрала в Бурятия тази нощ. Той е върнат в родната му Якутия, където го търсят за закононарушение.

За ареста заяви в ЮТюб почитател на шамана, който пътувал с него.

Александър Габичев започвал пътуването си през март и възнамерявал да стигне в Москва през 2021 година За задачата трябвало да измине към 5000 км. Напоследък го придружавала дребна група почитатели. Това привлякло вниманието към него и довело освен до репортажи по малкия екран, само че и до проблеми с локалните управляващи. През август идването му в столицата на Бурятия - Улан Уде, провокирало проблеми. Други шамани му забранили да влиза в града, а доста от почитателите му били задържани. Последвали демонстрации в отбрана на арестуваните.

Шаманите, които претендират, че контактуват с естествените сили, в миналото са били доста известни в изолирания Сибир и Далечния изток. Съветската власт обаче ги не разрешава и те практикуват скрито. След края на Съюз на съветските социалистически републики ползата към тях нараства, само че има доста рецензии, че новите шамани нямат нищо общо с традициите от предишното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР