Александър Дугин се държи за главата след взрива, който уби

...
Александър Дугин се държи за главата след взрива, който уби
Коментари Харесай

Руското следствие: Убийството на дъщерята на Александър Дугин е поръчково

Александър Дугин се държи за главата след гърмежа, който умъртви щерка му.
С оглед на откритите обстоятелства следствието счита, че закононарушението, при което е убита журналистката и политически анализатор Дария Дугина, е поръчково и е било авансово планувано, съобщи Следственият комитет на Руската федерация.

" До момента е открито, че взривното устройство е било сложено под долната част на автомобила от страната на водача. Даря Дугина, която е била зад кормилото, е починала на място ", допълват от следствието.
На мястото на случая не престават да работят следователи и експерти от Главния отдел за правосъдна медицина на Следствения комитет. Сапьор ревизира изгорелия автомобил, който е откаран на профилиран паркинг. Иззет е и запис от видеорегистратора на автомобила.

Делото е формирано по член 105, параграф 2 от Наказателния кодекс (буква " д " ) " Убийство, осъществено с обществено рискови средства ". Тя ще бъде предадена на централния офис на Разследващия комитет.

По данни на МЦ на 20 август към 21:00 ч. в автомобил Toyota Land Cruiser край село Болшие Вяземи, градски регион Одинцово, е избухнало взривно устройство, след което джипът се е запалил.

Шофьорът е Дария Дугин, щерка на Александър Дугин, съветски мъдрец, политолог, журналист, професор и създател на философско-политическото придвижване " Неоевразийство ". Той е в листата със наказания на Съединени американски щати от март 2015 година поради събитията в Украйна. Освен това Канада и Австралия постановиха наказания против Дугин.
Дария, родена през 1992 година, е приключила философския факултет на Московския държавен университет " Ломоносов " и е работила като политически наблюдаващ в Международното евразийско придвижване.
Както отбелязва ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин, за гибелта на Дугина са отговорни " украинските терористи ".
Свидетели описват:
 

 
Какво се случи
Автомобилът, в който пътува Дария Дугина, избухва с цялостна газ на автомагистралата Можайск към 21:00 ч. Момичето отиваше от фестивала " Традиция ". 
Разследващият комитет заяви, че се допуска, че в колата е било сложено взривно устройство.
Взривената кола е на Александър Дугин, сподели Андрей Краснов, началник на публичното придвижване " Руски небосвод ".
Източник от правоохранителните органи заяви, че незнайни лица са сложили взривно устройство върху автомобила по време на фестивала, до момента в който колата е била паркирана на отворен за всички паркинг. Органите на реда оповестиха също, че на входа на имението има звено на пътната полиция, което контролира придвижването. Рамките бяха сложени директно до входа на самото събитие.
Криминалисти и следователи, дружно с техници по взривните субстанции, не престават да ревизират мястото на случая. Въз основа на резултатите от проучването ще бъдат назначени експертизи, в това число съдебномедицинска експертиза, експертиза на взривни субстанции и молекулярно-генетични проучвания.
По случая е формирано дело за ликвидиране, осъществено с общоопасно средство (буква " д ", част 2, член 105 от Наказателния кодекс). То ще бъде разследвано от централния офис на Разследващия комитет. Агенцията счита, че убийството на Дугина е било поръчано.
Реакция
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че в случай че версията за украинска диря в убийството се удостовери от способените органи, тогава би трябвало да се приказва за политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.
Заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой съобщи, че убийството на момичето не би трябвало да остане ненаказано.
Лидерът на ЛДПР и началник на комисията по интернационалните въпроси в Думата Леонид Слуцкий назова " варварското ликвидиране " на Дугина " терористична офанзива против идеологията и кръстовете на съветския свят ". 
Източници: РИА Новости, ТАСС
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР