Александър Дугин се държи за главата след взрива, който уби

...
Александър Дугин се държи за главата след взрива, който уби
Коментари Харесай

Руското следствие: Убийството на дъщерята на Александър Дугин е поръчково убийство

Александър Дугин се държи за главата след гърмежа, който умъртви щерка му.
С оглед на откритите обстоятелства следствието счита, че закононарушението, при което е убита журналистката и политически анализатор Дария Дугина, е поръчково и е било авансово планувано, съобщи Следственият комитет на Руската федерация.

" До момента е открито, че взривното устройство е било сложено под долната част на автомобила от страната на водача. Даря Дугина, която е била зад кормилото, е починала на място ", допълват от следствието.
На мястото на случая не престават да работят следователи и експерти от Главния отдел за правосъдна медицина на Следствения комитет. Сапьор ревизира изгорелия автомобил, който е откаран на профилиран паркинг. Иззет е и запис от видеорегистратора на автомобила.

Делото е формирано по член 105, параграф 2 от Наказателния кодекс (буква " д " ) " Убийство, осъществено с обществено рискови средства ". Тя ще бъде предадена на централния офис на Разследващия комитет.

По данни на МЦ на 20 август към 21:00 ч. в автомобил Toyota Land Cruiser край село Болшие Вяземи, градски регион Одинцово, е избухнало взривно устройство, след което джипът се е запалил.

Шофьорът е Дария Дугин, щерка на Александър Дугин, съветски мъдрец, политолог, журналист, професор и създател на философско-политическото придвижване " Неоевразийство ". Той е в листата със наказания на Съединени американски щати от март 2015 година поради събитията в Украйна. Освен това Канада и Австралия постановиха наказания против Дугин.
Дария, родена през 1992 година, е приключила философския факултет на Московския държавен университет " Ломоносов " и е работила като политически наблюдаващ в Международното евразийско придвижване.
Както отбелязва ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин, за гибелта на Дугина са отговорни " украинските терористи ".
 

 
 
Източник: РИА Новости
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР