Александър Донски се справи с предното препятствие по пътя си,

...
Александър Донски се справи с предното препятствие по пътя си,
Коментари Харесай

Рейдът продължава: Блестящ Донски ще играе за титлата в Монастир!

Александър Донски се оправи с предното затруднение по пътя си, с цел да си обезпечи място във финалния конфликт на Фючърс шампионата в тунизийския град Монастир. Световният номер 607 се поздрави с обикновен триумф над младежа от Китай Ханвен ли, който настъпи при резултат 6:3 6:4, и по този начин следва през утрешния ден Донски да излезе в търсене на първи трофей на сингъл за сезон 2022.

Донски наложи нападателния си жанр на игра незабавно след началото на дуела и бе този, който определяше темпото на разиграванията. С безупречна игра от главната линия и солидно показване от сервис петата ракета на България осъществя пробив в четвъртия гейм. Без никакви усложнения международният номер 607 резервира преднината си до самия завършек на сета и съумя да излезе напред в общия резултат.

Втората част започва съвършено за Донски, защото съперникът му изкарваше отвън очертанията на корта прекалено много от ударите си и трупаше неточност след неточност. Българинът пък беше безукорен в продължителните замени и затрудняваше съществено Ли, а не след дълго се оказа напред в резултата с пробив за 3:2.

Изглеждаше, че Донски е напълно покрай триумфа, когато съперникът му ненадейно увеличи оборотите и възвърна паритета в резултата - 3:3. Българинът не разреши отрицателните страсти да го завладеят и напълно скоро още веднъж откри доминация на корта. Той осъществя нов пробив в осмия гейм, след което нито за миг не загуби централизация, с цел да може да подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР