Александър Димитров представя разновидностите от лога на новия бранд Официално

...
Александър Димитров представя разновидностите от лога на новия бранд Официално
Коментари Харесай

Мтел стана А1 и атакува финансовия пазар


Александър Димитров показва разновидностите от лога на новия бранд

Официално марката " Мобилтел " отива в историята, сменен от А1 на името на общата група на австрийската " Телеком Аустрия ", която преди време стана " А1 груп " след влизането на мажоритарния притежател " Америка Мовил ".

Промяната обаче не е единствено в името на българския оператор, тъй като " задачата не е просто промяна на кожата, а хората след това да си кажат, че след изхарчените пари за ребрандинг и реклама сме си все същите ", разгласи Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на " А1 България ", както към този момент се назовава " Мобилтел ".

Трансформацията включва обезщетения в сметката за всеки клиент при нарушени стандарти за качеството на услугата, даване освен на мобилни, интернет и телевизионни услуги, а и чисто финансови, които ще са мощна конкуренция на всяка една финансова институция у нас, уточни Димитров пред публицисти при представянето на новия бранд. Музикален стрийминг и лична линия смарт телефони, създадена по заложени от А1 критерии, са другите новости, които чакат сегашните и бъдещите клиенти на телекома, който по този начин даде мощна поръчка за опазване на лидерската си позиция след българските телекоми.

Отдавна операторът не е единствено мобилен

Димитров изясни, че компанията, която единствено преди шест години смени логото си, се е решила на ребранда освен поради решението на притежателя и известността ѝ като част от огромна международна група, а и тъй като до момента Мтел се възприема главно като мобилен оператор, а задачата е все по-съществено развиване на цифровите услуги.

До три седмици Мтел ще остане в историята. Вече е почнала смяната на магазините на А1. Интересен миг е, че всеки обект на телекома в градовете над 5 хиляди поданици ще бъде декориран със стилизирани силуети на естествени или културни забележителности от региона.

Новото алено лого А1, което ще краси всички магазини на телекома, ще има още над 70 разновидности за специфични случаи като Баба Марта, Нова година, първия образователен ден, за рождени дни, футболни и волейболни шампионати и други Те ще си употребяват и при излъчването на разнообразни събития по спортните канали на оператора, които към този момент ще се споделят " Макс спорт 1 " и " Макс спорт 2 ". Преименува се и кабелният оператор " Близу " на А1 ТВ.

За пръв път двубуквен бг домейн

Сайтът на Мтел, към този момент е а1.bg, с което става първият двубуквен домейн у нас, похвалиха се още от компанията.

По мотив трансформацията всеки доскорошен клиент, който се смъкна или започва приложението Моят А1, ще има разполагаем спомагателни 10 хиляди мегабайта интернет, а потребителите на телевизия през юни ще могат всеки уикенд да гледат безусловно всички канали на оператора, без значение от пакета, който употребяват. Това е нашият комплимент към клиентите, изясни Димитров. Вече ще може да се употребява и едномесечен безвъзмезден тест на новите услуги на оператора, с цел да решат клиентите дали да сключат абонаменти контракти.

По-ниски сметки за всеки гаф на телекома

Операторът се ангажира да компенсира клиентите си с понижение на сметката, в случай че ги остави за повече от 6 часа без интернет или телевизия, даже и това да не е по негова виновност, а да е поради разкъсан кабел при градеж наоколо, да вземем за пример, сподели шефът на " А1 България ". Максималният период за инсталиране на услуга става 3 дни и при закъснение още веднъж ще има компенсации за пострадалите.

Финансово обезщетение ще има и в случай че при прозвъняване на *88 операторът не вдигне до 60-тата секудна, даде обещание Димитров. Такова се дава обещание и в случай че проблем на клиента не бъде позволен в границите на едно негово позвъняване или едно посещаване в магазин на компанията.

Разработва се приложение, посредством което клиентът, в случай че има проблем да вземем за пример с покритието на мрежата, ще може незабавно да алармира оператора като в същия този миг ще се мери скоростта на нета и свързаността с клетките. Ако те не дават отговор на заложеното в контракта, ще има компенсации. По 500 мегабайта дава обещание телекомът за всички мнения през това приложение за качеството на услугите му, без значение дали са положителни или неприятни.

Телефонът става цифров портфейл

А1 дава обещание да прибави нови функционалности към приложението за ръководство на сметките на клиентите си към досегашните благоприятни условия за заплащане, прекачване на минути или мегабайти на други клиенти.

Ще се добави цифров портфейл, през който потребителите освен да заплащат и други сметки и да пазарят през ПОС терминал, само че и да превеждат онлайн пари на други клиенти на оператора.

Така А1 ще стане първият телеком у нас, който ще предлага платежни услуги. Операторът обаче счита да стигне и по-далеч в офанзивата на българския финансов пазар като предложи на своите лоялни клиенти кредитни карти, които ще имат много по-добри условия от банките и останалите финансови институции, сподели Димитров. Той посочи, че сега се подписват договорите за задействане на цялостния размер платежни услуги на компанията. Намеренията се те да започват най-късно от 1 август.

В развой на уреждането на авторските права е и желанието на компанията да пусне лична платформа за музикален стрийминг. Кам досегашните благоприятни условия на " Спотифай " ще се прибави цялото многообразие от българска музика – от остарели градски песни, през поп фолк до модерни стилове като рап и ар енд би. Ще има плейлисти за приспиване на деца и други.

Сериозен акцент върху развиването на компанията ще са приложенията и устройствата за онлайн ръководство на дома в областта на сигурността и работата на електроуредите.

Специално за своето ребрандиране А1 дава и 50% отстъпка на определени устройства в магазинната мрежа на телекома и на електронния си магазин.

Собствена линия смарт телефони с 36 месеца гаранция

Телекомът е създал и лична линия смарт телефони със своя бранд. Засега по заложени от компаниятаизисквания са асемблирани три типа смарт телефони, които ще оферират чудесно съответствие сред цена и качество, уточни Димитров. Единият модел ще подчертава върху качеството на камерата за феновете на фотосите, другият пък ще наподобява като висок клас смарт телефон, само че в действителност характерностите му ще са по-ниски. Тези устройства, с изключение на добра цена, ще имат и 36-месечна гаранция, което също за пръв път се предлага на българския пазар на мобилните устройства. Димитров напомни, че от две години операторът към този момент не заключва продаваните от него устройства по този начин, че да не може да се употребяват със сим карти на съперници.

" Върху тази идея е работено дълго, не е решение, взето за една нощ ", сподели при представянето на новата еднаквост на Мтел Алехандро Платер, основен изпълнителен шеф на " А1 Груп ". Той също акцентира, че трансформацията на Мтел в А1 значи цифровизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР