Александър Бублик е първият полуфиналист на турнира от категория АТР

...
Александър Бублик е първият полуфиналист на турнира от категория АТР
Коментари Харесай

Неприятен край: Контузия на Синер изпрати Бублик на 1/2-финал в Куинс след по-малко от час

Александър Бублик е първият полуфиналист на шампионата от категория АТР 500 в Хале, откакто Яник Синер се отхвърли от дуела прибързано поради травма. Двамата изиграха първокачествен първи сет, който в последна сметка бе извоюван от казахстанеца, само че на последвалата отмора международният №9 взе медицински таймаут, след което още в самото начало на втората част реши да приключи срещата при резултат 7:5 2:0 в интерес на съперника. По този метод Бублик продължава към топ 4 на конкуренцията, където му следва да се изправи против спечелилия от конфликта сред Александър Зверев и Николас Джари.

Началото на мача се развиваше под превъзходството на сервиращите, чийто начален удар функционираше безотказно и им помагаше да натрупат точки в актива си след бързи комбинации. Така паритетът остана недокоснат до 3:3, само че с придвижване на времето международният №48 стартира все по-често да подхваща контраофанзиви и да провокира пропуски от ракетата на съперника. Благодарение на това Бублик първи доближи до пробив за 5:3 и още в идващия гейм имаше сетбол на личен сервис, само че пропусна опцията си и резултатът още веднъж бе подравнен за 5:5. Въпреки това той продължи да притиска италианеца, който не съумя да издържи на темпото, налагано от съперника, и инкасира нов пробив на нула, с който Бублик поведе в общия резултат.

На почивката сред обособените сетове Синер се възползва от правото си на медицински таймаут поради физически дискомфорт в крайници, само че това не оказа изключително позитивно въздействие върху положението му, защото в първите два гейма от втората част италианецът изпитваше забележими проблеми с напредването си по корта и откакто бе продънен за 0:2, взе решение да прекрати борбата.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР