Александър Бублик беше записал само една победа от началото на

...
Александър Бублик беше записал само една победа от началото на
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Бублик надигра Зверев в Монпелие и завоюва първата си ATP титла

Александър Бублик беше записал единствено една победа от началото на тазгодишната си акция в Тура и никой не очакваше от него да реализира нещо значимо по време на ATP 250 конкуренцията в Монпелие. Казахстанецът обаче за следващ път сподели, че е един от най-непредсказуемите играчи в международния тенис и реализира невероятна серия от триумфи, която го изведе до днешния край, където международния номер 35 надделя Александър Зверев с 6:4 6:3 и завоюва първата си ATP купа в своята кариера.

Бублик впечатляваше с нетрадиционни отигравания през цялото време и не даваше никакъв темп на именития си противник, който сподели съществени признаци на раздразнителност и справедливо позволи пробив. Непоставеният играч обаче сподели какъв брой променлив може да бъде в изявите си, допускайки няколко бързи неточности и паритетът се възвърне при 3:3 гейма. По-нискоранкираният тенисист по никакъв метод не се поддаде на отрицателните страсти и още веднъж отмъкна подаването на третия в ранглистата, като този път разви своето предимство и поведе в обособените сетове.

Водачът в схемата изглеждаше все по-припрян в дейностите си и допускаше извънредно нехарактерни за себе си грешки, а новобранецът просто се стремеше да вкарва топката в игра, до момента в който дочака следващото едва отиграване на германеца. Всичко това докара до нулев брейк в актива на Бублик, който към този момент действаше със съществено самочувствие. Зверев пък беше на безусловно противоположния полюс и още веднъж не взе нито една точка в последвалото си подаване, което подпечата най-голямата победа в професионалния тенис за казахстанеца и той се поздрави със подобаващ успех.

Alexander Bublik reaches his 1st ATP Tour title after defeating Alexander Zverev 6-4 6-3 in Montpellier
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР