Александър Бенала - бившият служител в Елисейския дворец, който е

...
Александър Бенала - бившият служител в Елисейския дворец, който е
Коментари Харесай

Уволненият охранител на Макрон: Направих грешка, но не смятам, че съм предал президента

Александър Бенала - някогашният чиновник в Елисейския замък , който е в центъра на скандал, засегнал френската изпълнителна власт, призна в изявление за в. " Монд ", че е направил неточност, само че отхвърля да е желал да навреди на президента на Франция Еманюел Макрон , съобщи Франс прес.

" Нямам възприятието, че съм предал президента, имам възприятието, че съм направил огромна нелепост. И че съм направил неточност. Но това е неточност по-скоро от политическа позиция: не трябваше да отивам на тези проява като наблюдаващ и може би трябваше да се държа настрани ", споделя той за насилието на първомайска проява , за което е упрекнат.

" Не считам, че има скрит план, това е истината. За това, което стана след това, съм доста по-сдържан. На първо място имаше предпочитание да бъде замесен президентът, това е несъмнено ", декларира Бенала.
Voici la video où l’on voit Alexandre Benalla, chargé de mission d’Emmanuel Macron, s’en prendre violemment à deux manifestants le 1er mai 2018.
Suite à ça, il avait été mis à pied pendant 15 jours. Le parquet de Paris vient d’ouvrir une enquête préliminaire.
— Brut FR (@brutofficiel) Според него казусът, оголен от в. " Монд " на 18 юли, е " метод да бъде заловен президентът за яката ". Аз бях този, посредством който да стигнат до него, най-слабото звено ".

" Опитаха се да ме уязвят, да ме убият, това беше също и опция да обиден президента ", твърди Бенала .

Според него " хората, които извадиха нескрито тази информация, са на високо равнище, политици и служители на реда. Не мисля, че е (министърът на вътрешните работи Жерар) Колон, на който вярвам, за него аз съм никой. Но има хора, които работят към него и които биха могли да го създадат ".-->

От предходната седмица президентството и държавното управление са под напън поради " Бенала гейт ", който провокира няколко следствия: правосъдно, на полицейския инспекторат и на двете камари на Народното събрание (Националното заседание и Сената).
Alexandre Benalla se rase pour ne pas être reconnu puis il pose pour un article que tout le monde va regarder, un génie.
— Eric M. (@ceciestmontweet)

Разследват се ролята и пълномощията на Бенала като чиновник на Елисейския замък и наказването, което му е било наложено за деянията му на 1 май (15 дни премахване от работа), без да бъде осведомено правораздаването за случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР