Александър Бачев остана на крачка от медалите на първите световни

...
Александър Бачев остана на крачка от медалите на първите световни
Коментари Харесай

Бачев остана четвърти на световните плажни игри в Катар

Александър Бачев остана на крачка от медалите на първите международни плажни игри в Катар. Сърфистът приключи четвърти в дисциплината кайт фойл рейсинг. Българинът влезе във финалното каре от шестима състезатели, като в единия полуфинал приключи първи, а в другия трети. Въпреки че не взе отличие 22-годишният софиянец предивзиха възторг със мощното си показване, като по пътя до финала изпревари представителите на мощните школи на Нова Зеландия, Уругвай, Съединени американски щати и други. Титлата завоюва германецът Флориан Грубер, който бе първи и в двата манша. Негови подгласници станаха Никола Палие (Франция) и Гай Бридж (Великобритания).

На Игрите през 2024 година дисциплината ще бъде олимпийска и Бачев занапред е окуражен да покаже истинките си благоприятни условия в Париж. Треньор на гения, който преди месец приключи магистратура по физика в Мюнхен, е Виктор Жеков - татко на звездата ни в сноуборда Александра Жекова.

Българското присъединяване на игрите не бе планувано, с цел да не се натоварват финансово федерациите ни. Все отново страната ни бе показана с трима състезатели. Другите двама бяха в битката - Миглена Селишка взе бронз, а София Георгиева се подреди шеста.

На игрите в Доха е и ръководителят на БОК Стефка Костадинова, която от през днешния ден ще вземе присъединяване в Генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК).

Снимка: Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР