Александър Алексиев и Ивета Алексиева станаха шампиони при колоездачите в

...
Александър Алексиев и Ивета Алексиева станаха шампиони при колоездачите в
Коментари Харесай

Обиколката на Витоша завърши с рекорд при колоездачите

Александър Алексиев и Ивета Алексиева станаха първенци при колоездачите в 35-ото издание издание на Обиколката на Витоша. То събра на старт 1708 велосипедисти, а 118 от тях ще се измежду най-големите смелчаци, които ще опитат два пъти да обиколят планината за два дни – първо с велосипед и след това пешком, като в дуатлона на 200 км ще започват над 30 дами.

От самия старт Александър Алексиев поведе колоната и мина пръв контролата на 31 км, като компактно до него беше Емил Стойнев. Два часа след старта заваля и това направи трасето още по-тежко. На 60-ия километър Алексиев бе нараснал преднината си, а на 75-ия км тя бе към този момент съвсем две минути. Това му разреши да финишира с удобен задатък и с връх на трасето от 4.11:00 ч., съвсем 9 минути по-бързо от миналагодишния победител. Втори, на 5.30 минути след първенеца приключи Емил Стойнев, а бронзът бе за Лъчезар Ангелов.

" Много тежко тестване и съм благополучен, че в него съм номер 1. Това е второто ми присъединяване след 2008 година и втората ми победа. Трасето тук бе доста тежко, с хлъзгави сектори и трябваше да внимавам, изключително при спусканията ", сподели първенецът.

 Стартът в събота сутринта.
© sofia2018.bg

Стартът в събота сутринта.

При дамите Ивета Алексиева наложи непостижимо за останалите движение още първоначално и по средата на дистанцията към този момент имаше удобна преднина от над 5 минути пред втората Ася Борисова. Авансът й се усили и на финала Алексиева приключи с време 6.05:32. Тя беше на повече от 16 минути пред сребърната Ася Борисова, бронзът бе за Лили Ангелова.

Сред участниците в 35-ото издание на Обиколката на Витоша имаше представители на 24 страни, а общо чужденците са над 50. По трасето се пусна и ръководителят на Общински съвет Елен Герджиков. Той опита да приключи дистанцията, само че разкъсан обтегач на велосипеда на 20-ина километра от финала го спря.

 Обиколката на Витоша приключи с връх при колоездачите
© sofia2018.bg

Най-млад измежду записалите се участници бе 9-годишният колоездач Генко Дойчинов, а най-възрастни са 76-годишните Веселин Беремлийски и Светослав Хлачев.

Тази нощ, тъкмо в 23.59 ч. по 100-километровия маршрут ще потеглят и бегачите, плюс 118-те смелчаци-дуатлонисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР