Алекс Раева никога няма да забрави един определен ден от

...
Алекс Раева никога няма да забрави един определен ден от
Коментари Харесай

Алекс Раева: Усетих смъртта на татко под водата

Алекс Раева в никакъв случай няма да не помни един избран ден от живота си – когато губи своя татко. Същият ден хубавицата безусловно била разтърсена като от ток, до момента в който била във водите на Червено море (истински парадайс за гмуркачите, каквато е и самата тя). Бащата на Раева – Илия, три години води борба с подлия рак, само че я уверявал на няколко пъти, че ще я дочака да се върне от далечното си пътешестване. Така Алекс потегля на следващото си премеждие в африканската страна с военен дух, само че с леко свито сърце, написа " ШОУ ". Прави това странствуване след края на кастингите на риалити формата „ X Factor”, с цел да възвърне сили и сила. И след следващото гмуркане във водата получава обаждане… че татко й си е отишъл. Самата Алекс обаче признава, че е усетила това още до момента в който била под водата. Двамата с татко й имали мощна връзка.

„ На добър път, Татко! Благодаря ти за уроците. За верния път, който ни сподели. За повишението на звук и откровената обич, която ни даваше в верните моменти. Благодаря ти, че ни научи да обичаме без боязън, да сме смели, почтени и положителни, даже да ни мачкат!”, написа брюнетката във фейсбук профила си, а до момента в който лети със самолета назад към България, посланието й събира десетки мнения на състрадание. Посланието е съпроводено с колаж от филмите, в които взе участие Илия Раев. Бележитият артист, който си отиде на 77-годишна възраст, е прочут от филми като „ Опасен чар”, „ Всичко е любов”, „ Маргарит и Маргарита”.

“Исках да си отиде, с цел да не се мъчи повече”

изповяда се по-малката му щерка. Кака й Алекс Раева пък, е късно дете. Идва на бял свят, когато майка й Наталия Барская и татко й са по на 40 години. Появява се по гледище на сестра си Веселина, която е с 12 години по-голяма от нея. Тя все врънкала родителите си за домакински любим, а в случай че не, то най-малко сестриче, с цел да има с кого да си играе. Днес каката Веселина е професор по актьорско майсторство, почитан учител в НАТФИЗ и Нов български университет.

„ Израснах в среда с по-възрастни хора. А също и в театъра. Родителите ми ме водеха с тях на подготовки, които се сливаха със спектаклите и аз замръквах в театъра, заспала на някой стол или диван. Израснах и под крилото на кака, която е виновна за по-голямата част от възпитанието ми”, признава през днешния ден Раева. Майка й, по генезис съветска графиня, чието семейство емигрира у нас, като с изключение на в театъра, се изявява и като дубльорка на сериали. Е

дин от тях е „ Завръщане в рая”, където тя дава гласа си на злодейката Джили Стюарт. Сапунката е извънредно известна у нас през 80-те и 90-те години на предишния век, само че носи единствено неприятности на Алекс: „ Периодично децата от квартала ме тормозеха пред блока ни. Те също гледаха сериала и беше мъчно да им обясня, че от тв приемника чуват единствено гласа на майка ми, че майка ми не е Джили и че не желае да убива никого.

Толкова плесници съм изяла, че не желая да си спомням”

казва Раева.
Тя обаче има и прелестни мемоари от детството, когато семейство й се натоварва на фамилната лада и поема към морето, с цел да отседне в някой къмпинг. Като дребна не желала да наподобява на никого и изобщо не мечтаела за телевизионна кариера. Друг обичан спомен от детството й е по какъв начин краде от крема на тортата гараш, която майка й подготвя. Родителката й постоянно й се карала за сходни пакости, само че Алекс имала и по-сериозни проблеми. „ Като дребна имах съученик, който ми се подиграваше, че съм цялостна и с мустаци. Имах жесток черен мъх”, споделя Алекс за детството си. Казва, че тогава

била огромна лъжкиня и не крие, че даже в този момент послъгва

Откровена е обаче, че постоянно е носила сутиени с подплънки поради дребния си бюст и най-после по гледище на другари си Камен Антов се решила да постави силикон. Пак поради софийския юрист тя отслабва, изрусява косата си и се възпламенява по гмуркането. Идилията щеше да е цялостна, в случай че той не й протяга ръка.

Водещата освен преглъща унижението, само че и бива сменена от друга жена, макар че в началото заживява с Камен под един покрив и даже се сгодява за него: Измяната ме обиди най-вече. В последна сметка Камен ме размени с друга жена. Шамарите не болят толкоз. За шамарите ме е позор, че съм ги позволила. Още на първия пестник трябваше да си потегли. Оставането е мой избор. Отвратително е, когато този човек ти посегне и по-късно каже „ Ох, скърбя, аз съм глупак!”. Започва се едно самообвинение. В интерес на истината родителите ми ме предизвестиха за тази връзка. Не с думи, само че с отношението си към него. Те посочваха, че не го харесват и са били прави”, изяснява Алекс. Заради издевателството от Антов Раева поддържа абсолютно участничката в „ Х Фактор” Сани Алекса, която пък

наскоро бе пребита от приятеля си швед

Преди дни Алекс пък хвърли бомбата, че от две години не е и с DJ Дончо, с който са залюби след Антов. Категорична е обаче, че някогашният й обичан доста я е трансформирал:

„ Той просто изнапред си е по-добър. Радвам се, че аз се заразих от него, а не той от мен. Не споделям, че съм неприятен човек, само че имам внезапни черти на характера. Избухвам. Това е нещо, което в никакъв случай не съм мислила, че може да се промени. Приемала съм го като част от характера. Това може би са хормоните, вилнеещи, до момента в който човек се оформи и стане персона. Но несъмнено Дончо е този, който ми оказа помощ за това”, проучва Раева. Двамата живеят щур живот, като се отдават на безконечни пътувания, без доста да считат какъв брой пари ще им останат най-после.



От една година хубавицата е в обятията на нов мъж - виновен и забавен, който е надалеч от шоу средите. Той обаче по никакъв метод не желае да бъде прочут, по тази причина към този момент Раева икономисва името му. „ Най-сетне се усещам щастлива, тъй като за първи път не аз съм моторът във връзката ни, противоположното – той е моят преподавател, макар че сме съвсем на една възраст”, призна 36-годишната някогашна вокалистка на Слави. „ По скалата от 1 до 10, го обичам 10 и даже тази връзка да не просъществува, той ще продължи да ми дава неща, които са ми нужни”, разкри певицата.

До ден сегашен тя е запазила и искреността, и емоционалността от детските си години, само че внимава какво приказва, тъй като към този момент е национално известна. А за това са отговорни музикалните риалитита, които води, както и сериалът „ Седем часа разлика”.

Да се оправи с терзанието пред камерата, доста й оказва помощ и Мария Игнатова: „ Този комфорт, който ми дава воденето с Мария Игнатова е извънредно наслаждение. Тя е тази, която ме оформи като водеща, без да го знае. Ние сме единствените две дами водещи на „ Х Фактор”, гордее се с съображение Алекс. Стопанисвала е магазин за дрехи Преди да стартира кариерата си на телевизионна водеща, Раева прави облекла и стопанисва магазин. Един ден й се обажда друга моделиерка-жената на продуцента Маги Халваджиян - Кремена, която я кани на среща. Вместо да разискват настоящи трендове обаче, Кремена взема решение, че тя би трябвало да се опитва като водеща в малкия екран и предлага на брачна половинка си да я предложения на кастинг.

„ Бях в някаква такава фаза - комедийна и бях пъклен забавна”, спомня си русокоската. Маги обаче е песимистичен, тъй като е виждал момичето в „ Шоуто на Слави”, където се държи прекомерно дървено. От дистанцията на времето Раева признава, че в действителност е било по този начин, тъй като при Дългия условието било: „ Или ще го направиш по този начин, както съм споделил, или ще те убия”.

Слави нееднократно й е внушавал, че не я бива. Затова се държала като дърво на негова сцена и била уверена, че ще бъде цялостно отчаяние и при работата си с Халваджиян. Убедено споделила на Маги, че не желае да върви на кастинг, само че той настоял и тя въпреки всичко се решила. Именно арменецът е причина и Алекс да влезе в сериала „ Седем часа разлика”, където по-късно дребна роля получава и татко й.

„ Много е необичайно, пъклен неловко ми беше първоначално. Много ми беше некомфортно, съжалявах, че въобще съм се захванала с такова нещо, което не е краткотрайно”, връща се в спомените си екранната Нина Роси. Според нея най-важното е да останеш натурален, тъй като е непоносимо да преиграваш в нещо, за което на всичкото от горната страна нямаш и обучение. Малцина помнят, че в действителност Алекс е приключила Художествената академия, компетентност „ Рекламен дизайн”, а преди този момент две междинни образования-музикално и дизайн на облеклото.

Музиката я събира и със Слави Трифонов, когато печели конкурс за вокалистка през 2001 година. Шест години и един звук клюки по-късно, двамата се разделят. Категорично се знае, че двамата с изключение на настоятелен, имат и интимни връзки, само че двамата по този начин и не пожелават да го признаят обществено.

Днес Раева е безапелационна, че всеки неин разказ с мъж трае не повече от пет-шест години, само че не може да си изясни за какво. Напоследък от ден на ден съм си самодостатъчна, отсича телевизионерката, която през септември ще стане на 37 години.
Подготви Кристина КИРИЛОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР