Алекс Начева върви по моя път, обяви олимпийската шампионка от

...
Алекс Начева върви по моя път, обяви олимпийската шампионка от
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Тереза Маринова: Алекс Начева върви по моя път

" Алекс Начева върви по моя път ", разгласи олимпийската шампионка от Сидни 2000 в тройния скок Тереза Маринова. Думите на именитата лекоатлетка бяха изречени за читателите на " България Днес " единствено часове откакто нейната наследничка завоюва международната купа в същата дисциплинираност. Начева победи с резултат 14,18 м (с вятър +1,6 м/с) на шампионата до 20 година в Тампере. Постижението е и народен връх в долната възрастова група до 18 година

" Това е неповторим резултат - свидетелства Тереза Маринова. - Още повече че Алекс няма 17 години. Подобна победа в горната възрастова група приказва какъв брой огромен триумф е това. Много рядко на тези години може да се направи достижение над 14 м. "

Тереза Маринова познава своята наследничка още от дребна.
 " Едно от първите й надпревари беше шампионатът " Тереза Маринова и другари ". Още тогава беше целенасочена - не стопира с хвалбите Маринова. - Знае какво желае. Отдадена е на леката атлетика. Сега всичко е в ръцете на Алекс и на нейния треньор. Сигурна съм, че ще успее да реализира още по-добри резултати. "

Легендата се надява Начева да е здрава, тъй като тройният скок е една от най-травматичните дисциплини в Кралицата на спортовете.

" По мое време даже нямаше троен скок за тази възраст. Едва от няколко години го позволиха, тъй като е доста тежка дисциплинираност за ставно-костния уред ", направи съпоставяне Маринова, която също стана международна шампионка до 20 година през 1996 година, като до ден сегашен държи върха на планетата от 14,62 м в тази възраст.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР