Алекс Маркес допусна фаталната грешка да елиминира представител на домакините

...
Алекс Маркес допусна фаталната грешка да елиминира представител на домакините
Коментари Харесай

Алекс Маркес отнесе наказание за удара с Джак Милър в Австралия

Алекс Маркес позволи съдбовната неточност да отстрани представител на домакините по време на надпреварата за Гран При на Австралия в MotoGP.

Пилотът на ЛСР Хонда загуби надзор над своя мотор в прекъсването за четвъртия завой на „ Филип Айлънд “ в опита си да изпревари Лука Марини в деветия тур. Испанецът изобщо не съумя да спре за кривата и се удари в нищо не подозиращия Джак Милър, като и двамата напуснаха конкуренцията. По подигравка на ориста случая се случи навръх завоя, който във вчерашния ден бе кръстен на водача на Дукати.

Катастрофа бе разследвана и резултатите от това следствие не бяха по никакъв начин изненадващи. Водените от Фреди Спенсър стюардите изцяло предстоящо взеха решение, че Маркес носи цялостната виновност за случая и постановиха наказване на испанеца за надпреварата в Малайзия идната седмица. На „ Сепанг “ по-малкият брат на Марк Маркес ще би трябвало да мина един път през дългата обиколка в границите на първите четири обиколки на конкуренцията.

Дългата обиколка на малайзийското трасе се намира от външната страна на завои 13 и 14, директно преди излизането на дългата противоположна права. В Малайзия наказателната обиколка е една от междинните като тежест в календара и би трябвало да коства към 2 секунди на Маркес в конкуренцията идната неделя.

Снимки: MotoGP

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР