Алекс Мърдо обжалва присъдата, твърдейки, че съдебните заседатели са подправени

...
Алекс Мърдо, адвокатът от Южна Каролина, осъден за убийството на
Коментари Харесай

Алекс Мърдо, адвокатът от Южна Каролина, осъден за убийството на съпругата и сина си, е подал жалба срещу присъдата си, твърдейки, че съдебните заседатели подправяне по време на процеса му.

Неговите адвокати казват, че окръжен чиновник е оказал натиск върху съдебните заседатели да постигнат „бърза присъда“ и е казал на състава „да не се заблуждава“ от показанията на Мърдо .

Казват, че служителката е „пренебрегнала клетвата си заради пари и слава“.

55-годишният Мърдо беше признат за виновен през март и осъден на доживотен затвор без замяна.

Адвокатите на Мърдо Джим Грифин и Дик Харпоутлиан казаха на пресконференция във вторник, че искат нов процес.

Първо, те търсят изслушване на доказателства, което се надяват да им даде възможност да изискват телефонни записи и имейли и да говорят със свидетели.

Адвокатите говориха, докато подадоха молба до Апелативния съд на Южна Каролина, твърдейки, че съдебният секретар на окръг Колтън, Ребека Хил, е насърчила съдебните заседатели да не да бъдат „подведени“ от Мърдо.

В съдебните документи - съдържащи клетвени изявления от трима от съдебните заседатели - се твърди, че г-жа Хил е поискала от членовете на съдебния състав мнението им относно вината или невинността на Мърдо.

В документацията се казва още, че тя е „измислила история за публикация във Facebook, за да отстрани съдебен заседател, за когото е вярвала, че може да не гласува за виновен“.

Власт, привилегия и убийство - падането на една династия

Журито се разисква по-малко от три часа, преди да осъди Мърдо за стрелбата по съпругата си Маги и най-малкия му син, Пол, отблизо в семейното им имение през юни 2021 г.

"Г-жа Хил направи тези неща, за да си осигури сделка за книга и медийни изяви, които нямаше да се случат в случай на погрешно съдебно производство“, каза екипът на защитата.

През юли г-жа Хил публикува Зад вратите на правосъдието: Убийствата на Мърдо, книга зад кулисите от процеса.

BBC се свърза с г-жа Хил за коментар.

Мърдоу, който някога е бил влиятелен адвокат за телесни повреди в Южна Каролина също е изправен пред обвинения във финансови измами, свързани с адвокатската кантора на семейството му и смъртта на бившата му икономка.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР