Алекс Кореча смята, че Рафаел Надал е постъпил разумно като

...
Алекс Кореча смята, че Рафаел Надал е постъпил разумно като
Коментари Харесай

Алекс Кореча: Оттеглянето на Надал е тъжно, но разумно


Алекс Кореча счита, че Рафаел Надал е постъпил рационално като е прекратил присъединяване си на Уимбълдън. Световният №4 доближи до полуфиналите, само че нощес даде конференция, на която разгласи отдръпването си от конкуренцията. Причината е контузия в коремната област, която аргументи сериозен дискомфорт на Матадора по време на мача му против Тейлър Фриц.

Сутринта след дуела Надал е минал обзор на скенер, който е посочил мускулно скъсване в размер на 7 мм. Вчера испанецът организира 40-минутна подготовка, на която участваха неговият доктор доктор Анхел Руиз Которо, физиотерапевтът Франсис Ройг и сътрудникът на тенисист Карлос Коста. След нея е станало ясно, че Надал няма да бъде в положение да продължи присъединяване си на Шампионата.

„Случилото се бе тъпо, само че в това време се очакваше сходна развръзка. Рафа се бори по удивителен метод, с цел да завоюва мача с Фриц, само че по-късно явно си е дал сметка, че няма да бъде в нужната кондиция, с цел да победи Кирьос, а по-късно вероятно и Джокович“ – разяснява Кореча в студиото на Eurosport.

„За Надал щеше да е доста мъчно да играе още два дни при тези условия. Знам, че за него е било доста мъчно да вземе това решение, само че считам, че постъпи рационално. Почти невероятно е да спечелиш шампионат от Големия шлем, в случай че не си в най-хубавата си кондиция“ – добави двукратният финалист на Ролан Гарос.

Кореча съобщи, че неговият съотечественик е постъпил по най-правилния метод, защото вероятно усложняване на травмата би нанесло доста сериозен удар върху душeвността на Надал.

„Най-важното за Рафа сега е да си почине и да се възвърне. Ако бе получил сериозна контузия, която да го извади от игра за три или четири месеца, това щеше да е пагубен удар освен върху душeвността му, само че и върху неговите цели за оставащите месеци от сезона. Това, което се случи с Надал, е доста тъпо. Сигурен съм, че в случай че знаеше, че няма да може да играе на полуфинала, щеше да се отдръпна против Фриц. Той обаче не го направи, защото вярваше, че нещата ще се подобрят и ще има късмет. За страдание, действителността се оказа друга“ – приключи някогашния №2.

На вчерашната си конференция Надал показа, че се надява да бъде изцяло възобновен до месец. Към момента рекордьорът по трофеи от Големия шлем възнамерява да взе участие на Мастърс шампионата в Монреал (7-14 август), а по-късно и на US Open (29 август – 11 септември).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР