Алекс Кореча смята, че е напълно реалистично Новак Джокович да

...
Алекс Кореча смята, че е напълно реалистично Новак Джокович да
Коментари Харесай

Кореча: Джокович веднага би се съгласил да завърши с 25 „мейджър“ титли


Алекс Кореча счита, че е изцяло реалистично Новак Джокович да приключи кариерата си с 25 трофеи от Големия шлем. Миналата седмица Джокера завоюва своя 92-ри ATP трофей, триумфирайки на шампионата в Аделаида, и се обрисува като главен любимец на Australian Open, където ще има шанса да изравни върха на Рафаел Надал от 22 „ мейджър “ трофеи.

„ Мисля, че в случай че предложите на Новак да приключи кариерата си с 25 трофеи от Големия шлем, незабавно би се съгласил. Вярно е, че умерено може да играе още няколко години в Тура, само че няма да става по-млад и в бъдеще възможностите му да се бори за „ мейджър “ трофей ще стават все по-малко “ – разяснява специалистът на Eurosport.

„ В момента Джокович има 21 трофеи от Големия шлем. Ако го накарате да затвори очи и го попитате дали би приел да завърши с 25, не мисля, че ще откаже. Това би било феноменално достижение. Не е реалистично да се стреми към 30, само че съгласно мен е доста евентуално да усили актива си още този сезон. В играта му няма доста недостатъци, само че в това време младите тенисисти настъпват все по-уверено, както видяхме на финала в Аделаида. Джокович е в страхотна форма, само че времето не стопира за никого и ще му става все по-трудно “ – добави някогашният №2.

Преди началото на сезона съществуваха голям брой въпросителни по отношение на това по какъв начин ще бъде признат Джокович при завръщането си в Австралия. Почитателите в Аделаида обаче посрещнаха доста топло сърбина и съгласно Кореча това ще му даде още повече сили преди „ мейджър “ конкуренцията в Мелбърн.

„ Тазгодишното завръщане в Австралия беше доста значимо за Джокович, защото не беше ясно по какъв начин ще се усеща там и по какъв начин ще го одобряват локалните. Точно това е една от аргументите купата в Аделаида да е от такова огромно значение. Ако почувстваш обичта на хората и по-късно победиш на корта, това ти дава голяма убеденост и мотивация да се бориш за още триумфи “.

„ Решението на Джокович да отиде допустимо най-рано в Австралия беше отлично, защото това му даде повече време да се приспособява и да изследва ситуацията. Новак ще бъде пределно стимулиран да завоюва още веднъж Australian Open, само че не поради случилото се предходната година. Това, което го движи напред, е желанието да основава история. Според мен фактът, че не му разрешиха да играе предходната година, няма да го накара да счита, че има да потвърждава нещо. Той желае да печели титли и това е единствената му цел “ – приключи двукратният финалист на Ролан Гарос.

В момента Джокович е в Мелбърн, където ще изиграе благотворителен мач против Ник Кирьос в петък. Сърбинът е подложен под №4 в главната скица на Australian Open, жребият за която ще бъде изтеглен от 09:00 ч. българско време на 12 януари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР