Алекс Колев, новото попълнение на носителя на купата на Казахстан

...
Алекс Колев, новото попълнение на носителя на купата на Казахстан
Коментари Харесай

Алекс Колев от Казахстан: Тренирах на улицата, сега дезинфекцират с хеликоптери

Алекс Колев, новото попълнение на носителя на купата на Казахстан Кайсар, призна, че от няколко дни към този момент не може да тренира даже на улицата. Въпреки че клубът разполага с нова база, тя е затворена като част от строгите ограничения в страната против разпространението на ковид, а в последните дни хеликоптери дезинфекцират града и излизането е сведено до най-малко.

" Ситуацията тук се утежнява, хубавото е че се взеха ограничения доста рано – разяснява Колев. – Затвориха граници и летища в самото начало, до момента в който съвсем нямаше инфектирани. Навсякъде би трябвало да си с маска другояче не те пускат в банката, супермаркетите и останалите магазини. На всеки вход наложително седи човек с дезинфектанти. Отделно към този момент затвориха доста от заведенията. Говори се, че няма да пускат да се излиза от вкъщи в скоро време. Въпреки сериозните ограничения, внезапно се заразиха доста хора. Това принуди държавното управление да вземе още по-крути решения. Преди дни оповестиха, че до магазините ще се върви единствено сред 10 и 17 часа, по-късно няма да работи нищо. Така ще е най-малко за 2 седмици. От тази нощ пък започнаха да дезинфекцират града с хеликоптери. "
 Алекс Колев: Имаше вид да мина в Левски (видео)
Нападателят, играл у нас за Ботев (Пд) и Берое, добави, че футболът му липсва и се надява допустимо най-скоро да се върне на терена.

" Всичко е затворено тук и единственото място, където може да се тренира, е на улицата – твърди Колев. – Ходим всеки ден да тичаме и да поддържаме кондиция с двама хървати от тима. Жалко, тъй като разполагаме с доста добра база, на която до момента имахме опция да вършим всичко – да се храним денем, а който желае можеше да остава и да спи там. Отборът наложително е на лагер на стадиона преди всеки мач. Много ми липсва футболът и даже чувството да тренираш с топка. Единственият ден, който може би не ми липсва, е този след мачовете, когато всичко ме боли и съм изтощен. През останалото време непрекъснато ми се играе, усещам се по този начин, като че ли съм контузен – седиш в профил, гледаш и не можеш да промениш нищо. Освен футболът, ми липсва и моето семейство, което не може да пристигна при мен, тъй като както споделих, границите са затворени. "

Таранът, който завоюва Суперкупата на Полша с Арка (Гдиния) през 2018 година, не изключва опцията да бъде изменен и регламентът за шампионата в Казахстан.

" Следя нещата в България и като цяло с европейския футбол – продължи Колев. – Ако тази пандемия се задълбочи, може би ще има по-малко кръгове. Не е изключено да играем по 2 пъти между тях, вместо по 3, както е в този момент. Ако пък скоро утихне всичко, не виждам причина да не си приключим обикновено сезона. За момента единствено гадаем, тъй като никой няма визия докога ще продължи. "

Владимир Иванов, " Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР