Албумът 96“ е резултат от едно мое лично търсене навътре.

...
Албумът 96“ е резултат от едно мое лично търсене навътре.
Коментари Харесай

Михаела Филева: За първи път допуснах в творческия си процес и свят други хора

Албумът " 96 “ е резултат от едно мое персонално търсене във вътрешността. За първи път позволих в креативния си развой и свят други хора. Това беше един самобитен музикален диалог с тези хора, а резултатът най-малко за мен е в действителност доста по-различен от всичко, което съм правила до момента. Това сподели певицата Михаела Филева в предаването " Пунш “ на Радио " Фокус “.

Тя описа, че за нея писането на музика постоянно е било по-скоро самотно занятие, в което си самичък вкъщи, сама уточнявам безусловно всеки подробност до пристъп. " В един миг си споделих, че просто би трябвало да се предизвиквам, с цел да изкарам нова, друга музика, друга себе си пред очите на публиката и да опитам нов модел на основаване. Тогава събрах на едно място едни от най-любимите ми български създатели, с които съм привикнала да творим дружно и сме съидейници през годините. Единият човек е Веселин Ценов – Algoriddim, който доста постоянно влиза в ролята на музикален продуцент на нещата, които аз издавам. Искрен Тончев – Искрата е другият надарен юноша и Константин Ангелов – китарист от " Оги 23 “. Другите, които бяха част от този лагер, бяха чужденци – шведи, с гигантска биография, работили с някои от най-големите имена в международен мащаб и с доста, доста знания. С огромна част от тях имам удоволствието сега да съм същински другар, тъй като в границите на 7 дни отидохме в село Пролеша, откъснахме се от цялата действителност и просто писахме и писахме музика “, описа Михаела Филева.

Творческият развой е бил мощно прочувствено и същинско шерване. " Много желаех в него да има линията на дами, подкрепящи дами “, добави тя.

Затова тя кани Мария Илиева и Дара Екимова, с които прави две от песните в албума.

" Всичко е било за положително “ е в дует с Дара Екимова. Когато са писали текста, двете са потърсили обща тематика, която ги вълнува. " За мен това е ария за правото да се отстояваш, за това да казваш " не “, за това да знаеш, че когато нещо не работи за теб – без значение дали приказваме за обич, за работни или за другарски взаимоотношения, няма нищо неприятно да го прекратиш. И в края на деня постоянно да завършваш с това, че всичко е било за положително – през каквото и да си минал, каквото и да ти се е случило, в твоето схващане да остава възприятието за признателност и че това са едни уроци, които очевидно е трябвало да бъдат научени “, изясни Михаела Филева.

Споделя, че й е било доста прелестно да работи с Дара. " Много я одобрявам, тъй като макар младата си възраст, работи като доста умел актьор. Има страхотна работна нравственос. Много, доста надарена. Беше същинско наслаждение да работим дружно! Тя носи лична светлина, просто е изключителна “, сподели певицата.

Режисьор на клипа на " Всичко е било за положително “ е Бойко Щонов – надарен млад режисьор и неин другар. " Когато си говорихме какъв да е индивидът, който да илюстрира нашата музика, заложихме на сигурното – някой, който ни познава добре, някой, с който сме работили и с който имаме сходна хармония във образен смисъл “, описа певицата.

Като актьор тя счита, че носи огромната отговорност за възпитаване на хармония у децата. " Първото нещо, което проявяваш като дете, е точно естетическия усет – това ми харесва, това не ми харесва. Едва по-късно, в малко по-осъзната възраст към този момент приказваме за морал, кое е положително и кое е неприятно. През тази хармония като актьор напълно първосигнално имаш супер силата да възпитаваш. Заслужава си артистите да мислят върху това нещо “, счита Михаела Филева.

Казва, че е щастлива с музиката, която прави. " Идва от верните места от вътрешната страна и с вярната мотивация. Не върша музика, с цел да станат песните ми шлагер и с цел да монетизирам от нея. Това е функционалност на добре свършената работа. “

Смята, че на сцената всеки създател смъква маската си и остава себе си и че не може да излъже публиката. " Живото осъществяване, чувството, че всичко се случва тук и в този момент, е неповторимо. Толкова е особено и е подобен лакмус за това що за човек стои на сцената. Качиш ли се на сцената, падат всичките ти маски и задръжки и имам възприятието, че хората непосредствено те четат. Тази откровеност, която можеш да получиш онлайн от един реализатор или тайфа, е велико прекарване “, показа още Михаела Филева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР