Албум, посветен на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна

...
Албум, посветен на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна
Коментари Харесай

Албум за Руско-турската освободителна война представят в Стара Загора

Албум, отдаден на 140-ата годишнина от края на Руско-турската освободителна война 1877-1878 година, ще бъде показан през днешния ден в Регионалната библиотека (РБ) “Захарий Княжески” в Стара Загора. Илюстрованото издание е взаимна работа на съветски и български експерти и съдържа разнообразни художествени и фото материали, исторически реликви, фрагменти от мемоари на участници и очевидци на войната. В книгата с изключение на огромната хроника на военните дейности са оповестени и разкази за починали в нея, както и за техни потомци.
Изданието ще бъде показано от проф. лекар на историческите науки Румяна Минева, която е съставител и теоретичен редактор на книгата от българска страна. Гост на събитието ще бъде съветникът по въпросите на образованието в Посолството на Руската Федерация в България Роберт Шестаков. Ще бъде показан и документалният филм " Не нам, не нам, а имени Твоему ", в чието основаване са взели участие експерти от Регионалния исторически музей в Стара Загора.
През деня на паметника на Трета опълченска тайфа и подполковник Калитин в града ще бъдат поднесени цветя и венци. Началото на представянето на албума, проведено от съветския център в библиотеката и посолството на Русия, е в 18 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР