Алберт Попов завърши на 19-о място в слалома в Шладминг

...
Алберт Попов завърши на 19-о място в слалома в Шладминг
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 19-и в нощния слалом в Шладминг

Алберт Попов приключи на 19-о място в слалома в Шладминг от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българинът направи неуверен първи манш, когато даде 26-и резултат. Във второт си втурване Попов доста по-сигурен и нападателен, което го изведе до място в топ 20.

Само във втория манш Попов беше с пети резултат.Именно на пистата " Планай " преди година Попов записа най-хубавия резултат дотук в кариерата си, когато беше шести.

Това е четвърто влизане в точките за българина от началото на сезона, като всяко от тях пристигна в слаломите. Попов беше 12-и във Вал д’Изер, 18-и в Мадона ди Кампилио и 13-и в Аделбоден.

В последните два старта във Венген и Кицбюел българинът не съумя да вземе точки, като в швейцарския курорт падна във втория манш, а в Кицбюел остана отвън топ 30.

 Алберт Попов приключи 19-и в нощния слалом в Шладминг
© Associated Press

Надпреварата в австрийския курорт завоюва Хенрик Кристоферсен. Той си подсигурява и малко над 69 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. Норвежецът беше втори след първия манш, само че при второто втурване се показа добре, а водачът Марко Шварц падна и остана едвам 27-и.

На подиума се качиха още Алекси Пинтюро и Даниел Юл.

Невероятно се показа Клеман Ноел, който направи страховит втори манш, макар че в първия се провали. Французинът беше 30-и при първото втурване, само че по-късно даде най-хубаво време във втория, с цел да прескочи с 26 позиции напред и приключи четвърти.

В класирането за Малкия бистър глобус в слалома водач е Кристоферсен с 552 точки, а Юл е втори с 495. Попов заема 28-о място с 67 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР