Алберт Попов стартира с 10-о място в Световната купа по

...
Алберт Попов стартира с 10-о място в Световната купа по
Коментари Харесай

Алберт Попов стартира с 10-о място

Алберт Попов започва с 10-о място в Световната купа по ски. Българският представител в елита на " белия кортеж " се подреди измежду най-хубавите в слалома в Гургъл, Австрия.
Попов даде 12-о време в първия манш (54,83 сек.), а с 54,00 сек. във втората част на старта финишира в десетката с общо време 1:48:83 мин. Българинът заслужи 26 т.
Състезанието, което е първо за сезона, мина под доминация на домакините, които окупираха подиума. За първи път в историята на дисциплината трима австрийци приключват в челната тройка на родна земя. Победи Мануел Фелер (1:47:23 мин.), а след него се подредиха Марко Шварц (1:47:46) и Михаел Мат (1:48:28).
Стартът завърши по абсурден метод. Преди да се пуснат последните петима, протестиращ прекъсна сесията за 10 мин. Той разпръсна оранжев прахуляк на финала на трасето, протестирайки против климатичните промени.
Това не се понрави на Хенрик Кристоферсен, който потърси разпра с протестиращия. Наложи се намесата на полиция, с цел да бъде удържана норвежката звезда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР