Алберт Попов постигна най-доброто класиране за България на Игрите в

...
Алберт Попов постигна най-доброто класиране за България на Игрите в
Коментари Харесай

Алберт Попов влезе в топ 10 на Олимпиадата

Алберт Попов реализира най-хубавото класиране за България на Игрите в Пекин, откакто приключи девети в алпийския слалом за мъже.

Попов финишира с общо време 1:45.15 минути, откакто беше девети в първия манш с 54.62 секунди и осми във втория с 50.53 секунди.

Така Алберт Попов стана българският алпиец с второ най-хубаво достижение на зимна олимпиада в историята, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Най-предното класиране на българин в слалом на олимпийски игри са двете шести места на Петър Попангелов от Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Вторият българин Камен Златков, който приключи 20-и в първия манш, отпадна във втория, откакто пропусна врата по средата на трасето.

Олимпийската купа завоюва французинът Клеман Ноел. Той приключи с 1:44.09 минута, откакто беше шести в първия манп с 54.30 секунди и даде най-хубаво време във втория - 49.79.

Лидерът след първия манш Йоханес Щролц (Австрия) остана втори на 61 стотни от секундата, откакто даде 13-о време във второто втурване. За него това е втори орден от Пекин след златото в алпийската композиция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР