Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му идва наум

...
Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му идва наум
Коментари Харесай

Двучасовото правило, помогнало на Айнщайн, Дарвин, Ницше...

Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му идва мислено концепцията за специфичната релативност. Той е разрешавал на мозъка си да се скита денем.

Пионерската му доктрина на относителността го трансформира в революционна фигура за актуалната физика, а тя е измислена с " мисловни опити ". Той се опитвал доста самоуверено да си показа какво би станало, в случай че... да вземем за пример се качи на вълна от движеща се с непрекъсната скорост светлина, като сърфист. Така съумява да планува, че светлинната вълна в този миг би му изглеждала замръзнала и неподвижна. 

Една простичка мисъл може да докара до големи последствия и най-впечатляваща действителна работа. 

С такива брилянтни прозрения се отличават и Чарлз Дарвин и Фридрих Ницше, които трансформират света с гения си. Те също са прекарвали доста часове на ден, пътувайки с мозъка си и въображението, просто размишлявайки. 

Дарвин назовава това " умствен път ", който трябвало да извърви, с цел да размишлява и да стигне до значими заключения, които да предизвикат дейности. За Ницше се твърди, че се е разхождал измежду природата в продължение на часове, с цел да се снабди със смисъл от концепциите си. 

Това е тип държание, което се счита за " непродуктивно " в днешната забързана просвета - да отделиш няколко часа, просто с цел да се разхождаш, или да седиш да мислиш, " и да не вършиш нищо ". Днешната бизнес просвета издига в фетиш измеримата продуктивност като разделянето на работните дни на човекочасове. Фирмените отчети приказват за направени бройки часове. Докато в това време на индивида по природа е належащо рефлективно мислене, с цел да се издигне и да прогресира в живота. 

Фиона Кер от Университета на Аделайде показва по какъв начин и за какво този вид мислене работи. " Блуждаенето (daydreaming) разрешава на мозъка да се скита. Изходът от това е непрекъснато по-продуктивен разум, в сравнение с в случай че работим по разрешаването на комплицирани проблеми или измислянето на изобретателни решения и хрумвания ", споделя тя. 

Фиона не е единствената, която изследва позитивните резултати от практиката. В региона на образованието, да вземем за пример, концепцията за обособяване на време за рефлекция идва през 80-те години и е нещо, считано за сериозен съставен елемент, за да станеш ефикасен преподавател. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР