“Албена Симеонова беше избрана за водещ кандидат на Зелените за

...
“Албена Симеонова беше избрана за водещ кандидат на Зелените за
Коментари Харесай

Листата на Зелените - Тома Белев губи позиции, а Васо Гюров намира място след присъдата

“Албена Симеонова беше определена за водещ претендент на Зелените за идните избори за Европейски парламент през месец май. Това се случи след онлайн гласоподаване в Националния Съвет на партията. Албена е изявен природозащитник, притежател на две влиятелни интернационалните награди за екология. Тя също е бизнесмен в областта на биологичното земеделие и потомствен лозар. Председател е на най-голямата в България браншова организация за биоземеделци - „ Биопродукти “.

Неин подгласник е Росен Богомилов, заместник-директор на столично учебно заведение, магистър по учебен мениджмънт. Член на управителния съвет на фондация „ Заедно в час “.

С това известие “Зелените” анонсираха своите претенденти за общата листа на "Демократична България”, където вземат участие “Да, България” и ДСБ. Предстоят диалози за окончателната класификация на листата на обединяването, пишат от ТОПНОВИНИ.

Засилен интерес обаче буди подредбата на останалите претенденти в листата. Едва на трето място е някогашният лидер Тома Белев, а след него е скандалният музикант и екоактивист Васо Гюров. През октомври 2018-а той бе наказан на последна инстанция, за това че е сложил караваната си на място, което не е регламентирано като къмпинг. Това опонира на общинска разпоредба и се глоби с санкция от 200 до 2000 лева

Актът на Гюров е публикуван след инспекция през август 2017-а. Тогава проверяващите служители са открили, че музикантът и фамилията му са разположили караваната си на плажа.

Бившият лидер и водач на “зелени” организации Белев на процедура няма и илюзорни шансове да влезе в Европарламента. При нареждане на листите по отношение на реда, заложен от всяка партия, той ще бъде на безусловно неизбираема позиция. Съобщението от страницата на “Зелените” на процедура значи, че Белев на процедура е изгубил позиции измежду Националния съвет на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР