Албатроси полицаи може скоро да полетят в небето над субантарктични

...
Албатроси полицаи може скоро да полетят в небето над субантарктични
Коментари Харесай

Албатроси полицаи с радари борят незаконния улов

Албатроси служители на реда може скоро да полетят в небето над субантарктични острови , с цел да сканират за кораби за противозаконен улов в Тихия океан, оповестяват " Гардиън " и Агенция Франс Прес.

Нова Зеландия и Франция взаимно изпитват технология за следене . През ноември 2018 година на 169 албатроси са сложени радарни детектори и са пуснати в южната част на Индийския океан.

При обособен опит Нова Зеландия сложи 20 радарни детектора на албатроси през януари 2019 година , което разрешава следене на придвижването им сред субантарктичните острови на Нова Зеландия и западното крайбрежие на Южна Америка.

Правителството желае да следи птиците, с цел да може по-добре да разбере тяхното разпространяване и разкриване на способи за запазване на околната среда. Но също по този начин има и различен претекст: радарните детектори ще разрешат локализиране на риболовен лодки в отделени райони и противозаконен улов.

Изчислено е, че противозаконният улов по света е в размер на 17,6 милиарда английски лири на година.

Новозеландските птици са част от по-големи старания на международно равнище за битка с търговията на противозаконен улов.

Тази седмица е открито благодарение на 169-те албатроса с радарни детектори, че 1/3 от корабите във водите към Южния полюс под Индийския океан най-вероятно се занимават с противозаконен улов.

За превръщането на албатросите в летящи шпиони екип от интернационалните учени е създал леко устройство с GPS антена за определяне на местоположението , друга антена за засичане на радара на кораба и още една за изпращане на данните до централата. Те са захранвани със слънчев панел.

Албатрос може да засече транспортен съд на 30 километра разстояние . Според специалисти те са като безпилотни самолети, само че интелигентни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР