Албанците в Македония също се намесиха в спора за новото

...
Албанците в Македония също се намесиха в спора за новото
Коментари Харесай

Албанците в Македония не искат името й да е Илинденска

Албанците в Македония също се намесиха в разногласието за новото име на югозападната ни съседка. Поводът стана последното предложение, излязло след договарянията сред Зоран Заев и Алексис Ципрас в София. Оказва се обаче, че името „ Република Илинденска Македония “ е недопустимо за албанците в страната, тъй като няма връзка с тях, съобщи Нова телевизия.

„ За албанците в Македония е недопустимо всяко ново име, което единствено по себе си ще съдържа славомакедонско завещание “, споделя проф. Арсим Синани от Тетовския университет пред телевизионния канал „ Клан Косова “, отбелязва скопското електронно издание МКД, представено от " Фокус ".

Според Синани „ предлагането за името във формата Република Илинденска Македония не е нищо друго с изключение на игра на Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, с цел да остане на власт ".

Новината идва в деня, в който първите дипломати на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас сядат за следващ път на масата за договаряния. Срещата им е в Ню Йорк и на нея ще участва и Матю Нимиц. Разговорите сред двамата външни министри са първите, откакто в обществото се появи информация за разновидността Илинденска Македония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР