Албанският принц Лека Зогу Втори предложи Албания и Косово да

...
Албанският принц Лека Зогу Втори предложи Албания и Косово да
Коментари Харесай

Албанският принц Лека Зогу Втори предлага Албания и Косово да се обединят в монархия

Албанският принц Лека Зогу Втори предложи Албания и Косово да се обединят в една монархия, като акцентира, че националното единение би било идеално и за двете страни, съобщи организация МИА.

В изявление за в. " Диели " принцът акцентира, че откогато кралското семейство се е върнало от заточение през 2002 година, неговата работа била да в профил бариерите сред албанците и да пропагандира обединяване на албанците на Балканите.

Той сподели, че " Велика Албания " като конституционна монархия може да обезпечи по-голяма политическа непоклатимост от сегашната политическа система. Той уточни Англия и други европейски монархии като образец какво може да реализира Албания в бъдеще като конституционна монархия, насочена към Запада.

На въпрос дали е подготвен да стане крал на Косово и Албания, принцът сподели, че за него това ще бъде не работа, а огромна чест, съобщи Българска телеграфна агенция.

Принцът посочи, че обединяването на Албания и Косово е политическа концепция, която е възобновена, откакто Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година

" Косово е най-вече албанско и споделя с Албания някои общи неща като образованието и външната политика. Културата и търговията също са значително обединени ", счита принцът.

Трийсет и шест годишният принц Лека Зогу Втори е само дете на албанския престолонаследник Лека Зогу, който умря през 2011 година Лека Зогу беше последовател на образуването на Велика Албания, в която с изключение на Косово да влязат и Прешевската котловина в Южна Сърбия, западните елементи на Македония, както и елементи от Черна гора и от региона Епир в Гърция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР