Албанският принц Лека Зогу II отправи предложение за обединяване на

...
Албанският принц Лека Зогу II отправи предложение за обединяване на
Коментари Харесай

Албанският принц Лека Зогу II: Косово и Албания трябва да се обединят в една монархия

Албанският принц Лека Зогу II насочи предложение за сливане на страната с Косово в единна монархия, която – според думите му, би „ донесла позитивни неща на двете страни “. Идеята Зогу II изложи в изявление пред вестник „ Диели “, представено от македонския уебсайт А1.

Принцът акцентира, че след завръщането си от заточение, задачата на кралското семейство е да работи за унищожаване на бариерите сред албанците и да лобира за обединяването им на Балканите.

Пред вестника Зогу II изясни, че като конституционна монархия Велика Албания ще обезпечи по-голяма политическа непоклатимост от сегашната политическа система. Принцът даде Англия и други европейски монархии като образци за това, че Албания може да бъде трансформирана в бъдеще в конституционна монархия, насочена към Запада.

На въпрос дали е подготвен да стане крал на Косово и Албания, Зогу II отговори, че кралското семейство постоянно ще почита волята на народа. „ Да си принц или крал е хубаво. Службата е името на страната ми за мен не е обвързване, а най-голяма чест “, увери Зогу II.

Той акцентира, че обединяването на Албания и Косово е политическа концепция, възобновена след оповестяването на самостоятелност на Косово през 2008 година „ Косово е най-вече албанско и с Република Албания споделя няколко общи административни бранша, като обучение и външна политика. Културата, наследството и търговията са значително обединени сред двете страни, които също имат открита граница “, твърди албанският принц.

Принц Лека Зогу II (36 г.) е единственото дете на албанския принц Лека Зогу, който се застъпва за основаването на Велика Албания, в която с изключение на Косово биха били присъединени Прешевската котловина (Южна Сърбия), западната част на Македония, елементи от Черна гора и част от региона на Епир в Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР