Албанският президент Илир Мета отложи провеждането на местните избори на

...
Албанският президент Илир Мета отложи провеждането на местните избори на
Коментари Харесай

Албанският президент отложи провеждането на местните избори

Албанският президент Илир Мета отсрочи провеждането на локалните избори на 30 юни, оповестява БГНЕС. В изказване от кабинета си той изрази дълбоката си угриженост по отношение на дълбоката политическа рецесия в страната, обвързвана с „ несъгласието от двете страни " за реализиране на разговор.

„ Отчитайки незабавната нужда от усмиряване на обстановката и риска от непредсказуема ескалация на спора в страната, аз поемам високата конституционна и институционална отговорност и съм уверен, че отбраната на конституционните правила е по-важна от всякаква правна терминология. Като държавен глава и зачитайки клетвата да запазя стабилността, мира и общественото и национално единение, анулирам постановлението, с което локалните избори трябваше да се проведат на 30 юни “, се споделя в формалното изказване на Мета.

Подчертавайки обстоятелството, че последните събития нарушават имиджа на Албания в света, се показва, че в понеделник ще бъде предоставено по-подробно съображение за аргументите за отсрочване на изборите.

По-рано на предизборно заседание в Берат, министър-председателят Еди Рама съобщи, че изборите на 30 юни ще се състоят.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР