Албанският премиер Еди Рама заяви на съвместна пресконференция с македонския

...
Албанският премиер Еди Рама заяви на съвместна пресконференция с македонския
Коментари Харесай

Рама агитира Ковачевски за включване на българите в конституцията на РСМ

Албанският министър председател Еди Рама съобщи на взаимна конференция с македонския си сътрудник Димитър Ковачевски по отношение на конституционните промени, че има огромен брой малцинства в конституцията на Република Северна Македония, които към този момент са въведени и моделът към този момент е прочут, като се надява страната да не се върне в предишното и да се " изолира по неразбираем метод ".

Той напомни, че пътят до началото на договарянията и за РСМ, и за Албания е бил сложен и дълъг.

„ Вашата конституция има огромен брой малцинства, които са включени, което значи, че е към този момент прочут модел. Той не е някаква небивалица във връзка с конституциите на нашата планета и тя би трябвало да бъде допълнена. Много е просто. Не знам до каква степен ще помогне, само че желая да ви кажа, че ние в Народното събрание признаваме не дребен брой малцинства, в това число и българското, което има своето непретенциозно наличие, само че го има в Албания и не мисля, че сме се трансформирали в някаква опасност за някое от малцинствата. “ - отговори Рама.

Той счита, че малцинствата са огромно благосъстояние и че е от съвместен интерес те да се усещат допустимо най-добре в една страна и да не усещат, че има разлика във връзка с другите жители.

Рама изрази убеденост, че Северна Македония няма да се върне в предишното и да се самоизолира, както сподели, по неясен метод. „ Миналото си е минало и не би трябвало да е проблем, че огромен брой малцинства са включени във вашата конституция. Смятам, че всичко това е значимо и никой, даже и един, не би трябвало да бъде пропуснат от тази конституция “, съобщи албанският министър председател. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР