Албанският премиер Еди Рама заяви, че с противопоставянето си на

...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че с противопоставянето си на
Коментари Харесай

Еди Рама: Прищина заплашва външната политика на Албания

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че с опълчването си на самодейността за основаване на балкански „ мини Шенген “, косовските политици заплшват външната политика на Албания поради своите вътрешнополитически ползи, написа белградският всекидневник „ Политика “, написа Фокуснюз .

Министър-председателят съобщи пред тиранския Top Channel, че дълго е обяснявал на Албин Курти, водачът на Движение „ Самоопределение “ и най-вероятен идващ министър председател на Косово, за какво е значим „ мини Шенген “ и че би бил доста сюрпризиран, в случай че той не е схванал, тъй като, както добави Рама, Курти е много образован. „ Ако той се преструва, че схваща или не схваща, това е негов избор, само че наподобява, че употребява външната политика с Албания във вътрешната политика.

Не имам вяра, че това е всичко, има време да беседваме и да задълбочим полемиките “, съобщи албанският министър председател. Коментирайки изказването на Курти за отваряне на границите сред Албания и Косово, той сподели, че сходно нещо не може да стане без единодушието на Сърбия. „ Ако Курти желае да отвори границите, тогава той би трябвало да получи единодушието на всички страни “, уточни Рама. Албанският министър председател съобщи също, че управлението в Прищина не е поискало мнението му, когато е взело решение да наложи 100-процентови мита върху стоките от Сърбия, само че че същински поддържа решението, най-вече като деяние, което би трябвало да има политически, а не стопански резултат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР