Албанският премиер Еди Рама публикува днес в социалните медии видеозапис

...
Албанският премиер Еди Рама публикува днес в социалните медии видеозапис
Коментари Харесай

Албания осъди в Съвета за сигурност на ООН геноцида в Сребреница

Албанският министър председател Еди Рама разгласява през днешния ден в обществените медии видеозапис на речта, която непрекъснатият представител на Албания при Организация на обединените нации Ферит Ходжа произнесе пред Съвета за сигурност на международната организация на 11 май 2022 година за Сребреница, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация АТА.

" Видеото е за всички тези, които към момента имат вяра на нелепостите на човек, който се прави на простак и, въпреки това, е световноизвестно и най-тежко опетненото име в Албания. Ето по какъв начин Албания приказва на 11 май 2022 година за Сребреница, напряко в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели министър председателят Рама.

Обръщайки се към хората, които не са следили дебата през вчерашния ден, министър председателят Рама сподели, че " тези, които се разгневиха мощно, най-много в Босна и Косово, за хипотетичния неуспех на резолюция за Сребреница в албанския парламент, като начало би трябвало да се запитат каква е тази резолюция през днешния ден, за какво, в какъв случай? Това е по този начин, тъй като Сребреница има своя възпоменателна дата, 11 юли, а през вчерашния ден беше едвам 12 май! "

" Тогава, те би трябвало да са били осведомени за въпросния текст; не е задоволително да се каже: дано приемем резолюция за нещо вярно, с цел да си коства текстът да бъде утвърден. Така те ще научат, че албанският парламент през вчерашния ден, на процедура, не отхвърли резолюция за Сребреница, а просто отхвърли да включи в триседмичния календар на съвещанията си предложение, идващо от народен представител, разгласен за личност нон грата от Съединените щати ", като " надълбоко подкупен и подкопаващ демокрацията ". Нещо повече, той е прочут по целия свят като индивида, нарушил ембаргото против Слободан Милошевич и през днешния ден е морално мъртъв човек, който се пробва да извлече изгода от жертвите на касапина от Белград, с цел да възкръсне от политическия си гроб!, акцентира Рама.

" Казах всичко това през вчерашния ден и показах страдание за тези, които, без да имат каквато и да била концепция за този лицемерен номер, се почувстваха засегнати, и омерзение от тези, които му пригласят. Сребреница обаче не може да бъде употребена от някой, който е най-тежко опетненият човек в Албания ", съобщи Рама.

" Друг факт, който би трябвало да бъде емфатичен: Народното събрание не отхвърли никаква резолюция за Сребреница, а просто отхвърли да включи в триседмичния график на съвещанията си документ от човек с опетнено име, по този начин както ще направи с всеки различен текст, който той ще предложи. Това е ", сподели в умозаключение Рама в своята реакция.

В речта, която произнесе на 11 май 2022 година, дипломат Ходжа съобщи, че " ние сме извънредно обезпокоени от продължаването на политическата изразителност на отказване на геноцида, осъществен в Сребреница, възхваляването на военнопрестъпници и потреблението на тирада на омразата с обиди на етническа основа.

Разпалвайки разделяне сред етническите групи в Босна за политически цели е запазена марка на Додик и многократното обществено отказване от негова страна на геноцида е от главно значение за напъните му.

Квалифицирането на геноцида като " изфабрикуван мит " или " най-голямата машинация на 20-и век ", в налудничаво отказване, е засегнатост към над 8-те хиляди цивилни, които бяха избити в Сребреница.

Поддаването на национализма и възхваляването на военнопрестъпници е не просто провокация.

Всяка неправилна стъпка в Босна и Херцеговина поражда риск да бъде обиден по-широкия район. Това не трябва да бъде одобрявано. Следователно, не е изненадващо, че едно такова недопустимо държание с право бе глобено, и ние приветстваме дейностите, подхванати от Съединени американски щати и Англия против Додик, поради продължителните и умишлени опити от негова страна да подкопае функционалността на страната и мъчно постигнатия мир в Босна и Херцеговина. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР