Албанският премиер Еди Рама препоръча на Външно министерство да си

...
Албанският премиер Еди Рама препоръча на Външно министерство да си
Коментари Харесай

МВнР: Антибългарската риторика на Еди Рама стана рефрен. Той: Намерете си преводач

Албанският министър председател Еди Рама предложи на Външно министерство да си откри преводач, откакто по-рано през днешния ден от Министерство на външните работи разкритикуваха изявлението му на форума в Блед на 29-30 август, че България е блокирала 8 години началото на договарянията на Албания за участие в Европейски Съюз.
Още по темата
Министерство на външните работи уверено отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за държание на министър-председател на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз, се споделя в изказване на представителя Министерството на външните работи и заместник-министър Костадин Коджабашев.

Министерство на външните работи към този момент е изразявало своята позиция във връзка антибългарската реторика на Еди Рама , която се трансформира в дълготраен рефрен на неговото политическо говорене, показва българската дипломация.

Сега тя се съчетава и с антиевропейска устременост и опит за принизяване на механизмите на европейския развой. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на слагане на връзките в района на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско другарство или за целеустремено подклаждане на антиевропейски настроения, се споделя в изказването.

България си резервира правото да реагира по подобаващ метод на държанието на албанския министър-председател, следвайки правилата на интернационалното и европейското право, се споделя още в него.

Реакцията на Еди Рама не закъсня. Той споделя, че някой би трябвало умерено да преведе изказването му, което съдържа същите мнения като през юни.

" Може би някой би трябвало да помогне на нашите другари от българското външно министерство с равен превод на изказването ми в Блед за това по какъв начин България блокира започването на договаряния за участие на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-сетне се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които споделих през юни ", отбелязва Рама в Туитър, оповестява Българска телеграфна агенция.

По време на присъединяване си в 17-то издание на Стратегическия конгрес Блед, Словения, в коментар за последствията от войната в Украйна, Еди Рама прикани Европейски Съюз да не изоставя балканските страни по време на рецесия, както е направил с имунизациите по време на пандемията от КОВИД-19, когато е не запомнил изцяло региона.

По думите на Рама, представени от албанските медии, в случай че тогава не е била помощта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, са щели да изгубят още животи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР