Албанският министър-председател Еди Рама заяви, че неговата партия е избрала

...
Албанският министър-председател Еди Рама заяви, че неговата партия е избрала
Коментари Харесай

Очаква се военен да бъде новият президент на Албания

Албанският министър-председател Еди Рама съобщи, че неговата партия е избрала началника на Генералния щаб на албанската войска военачалник Байрам Бегай за нов президент, откакто не съумя да избере консенсусен претендент с опозицията, съобщи Ройтерс.

Генерал-майор Байрам Бегай стана шеф на Генералния щаб на албанската войска през 2020 година, откакто заема разнообразни длъжности в армията. 

Рама сподели, че партията му е разискала 26 имена, само че най-после е решила че " Бегай е верният човек, който може да бъде президент на Албания през следващите пет години. "

Избирането на нов президент от Народното събрание бе несполучливо в границите на три кръга, при които бяха нужни 3/5 от гласовете в 140-местния парламент. В последните два тура е належащо нормално болшинство, а партията на Рама към този момент има 74 гласа. Очаква се Народното събрание да да се събере в събота вечерта, с цел да избере новия президент на страната.

Ролята на президента в Албания е значително алегорична, въпреки че президентът има някои пълномощия във връзка с правосъдната система и армията, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР