Албанските власти забраняват от днес до неделя в полунощ движението

...
Албанските власти забраняват от днес до неделя в полунощ движението
Коментари Харесай

Албания ограничава движението на коли и обществения транспорт заради COVID-19

Албанските управляващи не разрешават от през днешния ден до неделя в среднощ придвижването на персонални коли и на публичния превоз в осем града на страната, в това число Тирана и Дуръс, в границите на превантивни ограничения за противопоставяне на разпространяването на новия ковид, оповестява в. " Албениън дейли нюз ", като се базира на изказване на премиера Еди Рама.

Мярката ще бъде в действие за градовете Тирана, Дуръс, Шкодра, Лежа, Елбасан, Люшня, Фиер и Вльора от 06.00 часа през днешния ден до неделя в среднощ. Разрешено ще бъде придвижването само на държавни коли, товарни транспортни средства и коли за спешна помощ.

През посочения интервал ще бъдат затворени за придвижване пътищата, свързващи Тирана и Дуръс с другите елементи на страната. Преустановява се придвижването на всички средства за публичен превоз в двата града и сред двата града. Рама е съобщил, че работещите в държавни служби в Тирана и Дуръс няма да бъдат на работа през днешния ден. Работещите на летището или тези, които имат значима роля в държавни институции и не могат да се придвижат пеш, би трябвало да предадат лист с имената си в Главната дирекция на полицията, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът заяви също, че текстилните предприятия и кол-центровете ще бъдат затворени до второ разпореждане. Ще се преустановят краткотрайно продажбите в моловете като се изключи магазините за хранителни артикули и аптеките. Представители на полицията и армията ще управляват спазването на ограниченията. В страната са основани общо 70 контролни пункта на полицията и армията за инспекция на осъществяването от жителите на ограниченията за карантина. Спрените за инспекция на тези пунктове ще би трябвало да демонстрират персоналните си документи и полицията ще ревизира в системата си, с цел да удостовери кои са пътували от Италия и Гърция до Албания от 27 февруари насам. Полицията ще съпровожда до дома всеки, който се окаже, че нарушава наложителната двуседмична карантина и ще го задължава да съблюдава мярката. Полицията в други елементи на страната, в това число Фиер, стопира коли с непозната регистрация.

Общественият превоз в Тирана и Дуръс е спрян за неопределен срок и всички питейни заведения и заведения за хранене са затворени. Има възбрана за всеобщи събирания, конференции, спортни прояви. Затворени са залите за фитнес и държавни институции, в които има гишета за обслужване на жители. Всички жители са призовани да останат по домовете си като се изключи незабавни случаи. От полицейски коли по мегафони се насочат апели към жителите да се приберат по домовете си.

В Албания досега са доказани 24 случая на инфектирани с новия ковид, а в сряда бе обявено за първи смъртен случай вследствие на заболяването, припомня организация ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР