Албанските власти са запознали в четвъртък френското правителство със съдържанието

...
Албанските власти са запознали в четвъртък френското правителство със съдържанието
Коментари Харесай

Албания обеща на Запада да спре емигрантите си


Албанските управляващи са срещнали в четвъртък френското държавно управление със наличието на проект с ограничения за доста редуциране на емиграционния поток към Франция. По информация на Агенция Франс Прес това е обявено от френски публични лица след договарянията в Париж с присъединяване на албанския министър на външните работи Дитмир Бушати. Външното министерство в Париж не разкрива публично наличието на проекта, само че Агенция Франс Прес има информация за към 20 точки, измежду които слагане на спънки пред излизането от балканската страна на малолетни, непридружени от възрастни и усилване на битката с незаконните мрежи за прекачване на хора, съобщи БГНЕС.

Основният поток от албански емигранти се насочва най-вече към Франция. През 2016 година Албания оглавява листата на страните с най-вече подадени от нейни жители молби за даване на леговище във Франция. В съпоставяне с предходната 2015 година, през 2016 откритите производства по тези поръчки са били два пъти повече - 7432. През 2013 година Албания е в листата на Европейски Съюз с " надеждните страни ", което значи, че съвсем всички заявки за леговище се признават за голословни.

На парижката си конференция в четвъртък Бушати удостовери, че страната му " има желание да завърши с сходна обстановка в областта на миграцията ". Френският външен министър ще дойде след 3 месеца в Албания, с цел да разиска с локалните управляващи до каква степен сполучливо се осъществя признатият проект за редуциране на миграцията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР