Албанските опозиционни депутати връчиха заявления за отказ от мандатите си

...
Албанските опозиционни депутати връчиха заявления за отказ от мандатите си
Коментари Харесай

Албанската опозиция се отказа от мандатите си в парламента

Албанските опозиционни депутати връчиха заявки за отвод от мандатите си по време на всеобщ антиправителствен протест с искане за предварителни избори. Днешната парламентарна сесия беше анулирана заради опасения от навлизане в постройката.

 © БГНЕС
Зданието се охранява от стотици служители на реда. Издигнати са и заграждения от бодлива тел. Начело на шествието на шест опозиционни обединения застана водачът на Демократическата партия Лулзим Баша, оставки хвърлиха 65 депутати. Правителството на социалистите има 74 места в 140 локалния парламент.

В събота опозиционни стачкуващи нападнаха работното място на премиера Еди Рама. Обвиненията против него са за корупция и връзки с проведената престъпност.

Съединените щати приканиха и двете страни към ненасилие и въздържаност, Евросъюзът дефинира напускането на Народното събрание като " контрапродуктивно ".

Албания се надява на начало на договаряния за участие по-късно тази година.
 Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващи в Тирана Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващи в Тирана
Бурни антиправителствени митинги на опозицията в Албания. Полицията употребява сълзотворен газ и водни струи против хиляди стачкуващи, които се пробвах...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР