Албански бизнесмен има амбициозен план не просто за преобразяването на

...
Албански бизнесмен има амбициозен план не просто за преобразяването на
Коментари Харесай

Haй-бoгaтият aлбaнeц пpaви чиcтo нoв гpaд в Cĸoпиe зa €300 милиoнa

Албански предприемач има упорит проект не просто за преобразяването на Скопие, само че и за създаване на " изцяло нов град " в границите на македонската столица. Собственикът на BALFIN Group Самир Мане твърди, че работата по огромния план, в който ще бъдат вложени 300 милиона евро, ще стартира в края на май, написа Balkan Insight.

" Ще стартираме построяването на град, само че не в Албания. Той ще се намира в Скопие и вложението в него ще бъде в размер на 300 милиона евро. Проектът включва построяването на 1400 жилището, огромен търговски център и четири бизнес здания ", показва Мане пред албанската Tring TV.

" Мястото ще се назовава " Smart City " и то ще се превърне в действителност в Македония напълно скоро ", добавя той.

Компанията BALFIN Group към този момент е придобила имот със 155 хиляди квадратни метра повърхност в Скопие. Сделката за него е била подписана през октомври предходната година посредством дъщерната компания в Македония Skopje East Gate. Парцелът е бил добит от предходния притежател - словенската ERA Group.

През 2008 година тя афишира проекти за огромни градежи там и отварянето на нови работни места. Скоро обаче работата по плана стопира, откакто ERA изпада в тежко финансово положение по време на рецесията.

Самир Мане е считан за най-богатия албанец, като неговата BALFIN Group е най-голямата частна капиталова група в страната и една от водещите в Югоизточна Европа.

Това не е първата му инвестиция в Скопие. През 2012 година неговата компания строи комерсиалния център City Mall, който по-късно е платен от British Hystead Limited.. money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР