Албанската полиция арестувала шестима души за предполагаемо организиране на незаконно

...
Албанската полиция арестувала шестима души за предполагаемо организиране на незаконно
Коментари Харесай

Албанската полиция задържа шестима каналджии

Албанската полиция арестувала шестима души за хипотетично образуване на нелегално прекосяване на границата за хора от арабските страни и разкриване на огън по гранична полиция. Това заяви Асошиейтед прес.

В изказване на полицията се споделя, че трафикантите са работили в дребните часове на нощта в село Морине, покрай косовската граница, на 165 километра северно от столицата Тирана. Там те са правили незаконна активност, подпомагайки емигранти от трети страни да преминат границата нелегално в подмяна на финансова отплата.

На нареждането на полицейските чиновници да спрат, трафикантите отвърнали с изстрели. След часове на гонене в съгласуваност със косовските управляващи, петима сирийци и един алжирец бяха задържани. Един обвинен още се търси, разясняват от полицията.

Задържаните са упрекнати в подкрепяне на мигранти от арабски или азиатски страни да преминат незаконно от Гърция в Албания, Косово и Сърбия, които по-късно се пробват да си проправят път към западноевропейска страна. Те също по този начин са привлечени към наказателна отговорност за опит за ликвидиране за разкриване на огън против гранични сътрудници и нелегално владеене на оръжие.

Ако бъдат приети за отговорни ги чака пожизнен затвор.

Албания не е желан маршрут за мигранти, въпреки, че някои употребяват дребната страна от Западните Балкани, с цел да се придвижат към Западна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР