Албанската база в Кучово отдавна е гробище за самолети, които

...
Албанската база в Кучово отдавна е гробище за самолети, които
Коментари Харесай

Превръщат изоставено „гробище за самолети“ в база на НАТО

Албанската база в Кучово от дълго време е " гробище за самолети " , които в миналото са били употребявани в авиацията, само че скоро ще се трансформира в новата въздушна база на НАТО . Албанските МИГ-ове - най-вече китайско и съветско произвеждане, не летят от 2005 година насам, като албанското въздушно пространство се охранява от Италия и Гърция.
 
" Базата е първата стъпка на НАТО на Западните Балкани, защото в Кучово ще бъде първата въздушна база на НАТО за този район ", сподели албанският министър на защитата Олта Джачка . Според нея при първичния стадий НАТО ще отпусне 50 млн. евро, с цел да трансформира Кучово в база за съоръжение, логистика, тренировки и извършения.
 
Джачка твърди, че Албания заслужава трансформацията на остарялата си база, с цел да способства за запазването на стабилността в района и мирните задачи на НАТО по света.
 
 ThinkStock/Getty Images

" Регионът като цяло е влезнал в необратим евроатлантически интеграционен развой ", безапелационен бе министърът. Базата, учредена през 50-те години на предишния век е проектирана от руски инженери, които слагат динамит под пистата, с цел да я взривят при положение, че попадне в ръцете на врага.-->
 
" Базата на НАТО ще усили потенциала на страната за защита , а задграничните вложители ще имат по-голямо доверие в Албания. Това ще бъде потребно за увеличение на заетостта в тази област ", добави командирът на военновъздушните сили Климент Аликадж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР